Antena 3 CNN High Tech LG a lansat Optimus G, concurent pentru iPhone 5 şi Samsung Galaxy S III

LG a lansat Optimus G, concurent pentru iPhone 5 şi Samsung Galaxy S III

LG a lansat Optimus G, concurent pentru iPhone 5 şi Samsung Galaxy S III
Sursa foto: Foto: theverge.com
de N.B.    |    18 Sep 2012   •   19:12

LG Optimus G a fost prezentat oficial. LG este cel mai nou producător de smartphone care îşi lansează produsul de căpătâi înaintea sezonului de cumpărături, în timp ce Apple şi Samsung îşi dispută întâietatea pe piaţă, informează ITProPortal.

LG Optimus G, care va fi disponibil pe piata din Coreea de Sud începând cu săptămâna viitoare şi va ajunge în Statele Unite şi Japonia la scurt timp după aceasta, va costa "la liber" 894 de dolari.

Preşedintele departamentului pentru mobile din cadrul companiei a declarat că Optimus G este un telefon care va ajuta LG să fie competitivă în peisajul smartphone după o serie de dezamăgiri din punctul de vedere al vânzărilor pe segmentul de top al acestei pieţe.

Telefonul are un display de 4,7 inch, cu o rezoluţie de 1.280 x 768, optimizată pentru raportul de 15:9. Este înalt de 131,9 milimetri, lat de 69,9 mm şi are o grosime de 8,45 mm.

Sistemul de operare este Android Ice Cream Sandwich 4.0, iar producătorii nu au vorbit despre posibilitatea unui upgrade la Jelly Bean.

Ca hardware, Optimus G beneficiază de un procesor quad-core Krait S4 Pro, de la Qualcomm, cu o placă grafică Adreno 320. Va fi dotat cu 2 GB de RAM şi 32 de GB ca spaţiu de stocare, iar bateria sa de 2.100mAh va fi mult superioară competitorilor, susţin producătorii. Ca şi conectivitate, telefonul este dotat cu tehnologie LTE, dar nu s-a menţionat dacă este capabil de viteze 4G.

Una dintre caracteristicile care ies în evidenţă la acest telefon este prezenţa unor camere foarte puternice. Pe faţă, Optimus G are o cameră de 1,3 megapixeli, iar camera principală va avea 13 megapixeli.

Pentru un plus de atractivitate în ochii consumatorilor, LG a dotat telefonul cu o serie de funcţii inovatoare. De exemplu, utilizatorii vor putea să diminueze dimensiunea unui video pe care îl rulează, fără să întrerupă stream-ul, putând între timp să acceseze alte pagini de Internet sau alte funcţii ale telefonului.




×
Subiecte în articol: iphone 5
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close