Antena 3 CNN High Tech "Libertate internetului!" Proteste de stradă în urma închiderii celui mai popular site de "partajare" din Ucraina

"Libertate internetului!" Proteste de stradă în urma închiderii celui mai popular site de "partajare" din Ucraina

"Libertate internetului!" Proteste de stradă în urma închiderii celui mai popular site de "partajare" din Ucraina
Sursa foto: Foto: vpnchoice.com
02 Feb 2012   •   11:26

Autorităţile din Ucraina încearcă să urmeze exemplul Occidentului şi să combată cu toate forţele pirateria pe Internet. Poliţia a închis, astfel, un sit de pe care mai toţi ucrainenii îşi descărcau filme şi muzică, fireşte fără plata vreunui drept de autor. Reacţiile nu au întârziat: pe lângă protestele de stradă, câţiva hackeri au contraatacat aşa cum ştiu ei cel mai bine.

Situl preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici şi cel al ministerului de interne de la Kiev au devenit, temporar, inaccesibile în urma atacului unor hackeri.

Incidentul a fost o reacţie la închiderea celui mai popular sit ede "partajare" din Ucraina, de la care milioane de oameni se aprovizionau, pe gratis, cu filme, muzică şi programe. Dispariţia sitului i-a revoltat pe utilizatorii săi.

Imediat s-a format un aşa-zis "partid al internetului" care a organizat proteste de stradă. Iniţiatorii săi spun că, dacă nimeni nu reacţionează, guvernul nu va ezita să închidă şi situri de ştiri sau politice.

Poliţia ucraineană spune, însă, că a primit nenumărate plângeri de la companii informatice străine ale căror programe erau distribuite, fără drept, de situl recent închis.

Atacul hackerilor se dovedeşte o formă eficientă de protest nu doar în Ucraina, ci şi de partea cealaltă a globului, în Brazilia. Cele mai mari bănci din această ţară s-au trezit cu siturile blocate în urma unui asemenea atac. Făptaşii, bineînţeles anonimi, au anunţat pe twitter că-şi vor continua acţiunile, ca protest faţă de corupţia din Brazilia. Clienţii de rând se plâng, însă, că doar ei au de suferit, deşi n-au nimic de-a face cu corupţia.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close