Antena 3 CNN High Tech Litera cu care începe adresa de e-mail, influenţează numărul de spam-uri primite

Litera cu care începe adresa de e-mail, influenţează numărul de spam-uri primite

Litera cu care începe adresa de e-mail, influenţează numărul de spam-uri primite
01 Sep 2008   •   16:43

Cinci, zece sau o sută de mesaje spam pe zi, în căsuţa noastră de e-mail. Unii primesc mai multe astfel de mesaje, alţii mai puţine. Un studiu recent a legat această diferenţă de litera cu care începe fiecare adresă de e-mail. Astfel, aparent, adresele care încep cu litere precum ?a?, ?m? sau ?s? vor primi mai multe spam-uri decât cele care încep cu ?q? sau ?y?, informează BBC.

Studiul a fost făcut de specialistul în computere Dr Richard Clayton, de la Universitatea Cambridge, care a încercat să afle de ce există diferenţe mari între numărul de mesaje spam pe care le primesc utilizatorii de e-mail. El a analizat aproximativ 550 de milioane de e-mail-uri trimise utilizatorilor serviciului de internet Demon, între 1 februarie şi 27 martie 2008. Britanicul a sesizat că existau difernţe între numărul de mesaje primite, şi acestea puteau fi cel mai adesea legate de iniţiala adresei de e-mail.

Astfel, pentru adresele care încep cu litere precum ?a?, ?m?, ?r? sau ?s?, 40% dintre mesajele primite sunt spam-uri, faţă de cele care încep cu ?q?, ?z? sau ?y? unde proporţia este de numai 20%.

Explicaţia pare să stea în felul în care expeditorii spam-urilor generează noi adrese către care îşi trimit mesajele. De exemplu, dacă există o adresă validă de tipul [email protected], spammerii vor încerca să trimită un mesaj şi la o adresă de tipul [email protected], pentru a verifica dacă este validă. Întrucât numele care încep cu litere ca a,m,r,s sunt cele mai des întâlnite, aceste adrese vor fi cel mai afectate de spam-uri.

Studiul a ascos la iveală şi câteva ciudăţenii, a căror cercetarea va fi aprofundată. Spre exemplu adresele care încep cu litera ?u?, primesc mesaje spam în proporţie de peste 50%, în ciuda faptului că sunt destul de puţine la număr.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close