Antena 3 CNN High Tech Lovitură pentru Apple, Samsung poate vinde în continuare telefoanele care "au copiat" iPhone

Lovitură pentru Apple, Samsung poate vinde în continuare telefoanele care "au copiat" iPhone

Lovitură pentru Apple, Samsung poate vinde în continuare telefoanele care "au copiat" iPhone
de N.B.    |    18 Dec 2012   •   18:12

Judecătorul federal care prezidează procesul dintre Apple şi Samsung a decis că producătorul sud-coreean poate continua să vândă telefoanele despre care compania din Cupertino susţine că au fost create copiind elementele şi brevetele tehnologice iPhone, informează CNN.

Judecătoarea Lucy Koh a decis că Samsung poate să vândă în continuare cele opt modele de telefoane trecute în plângerea Apple, printre care se numără şi popularul Galaxy S II.

În luna august, un juriu din Statele Unite a decis în favoarea companiei din California, obligând Samsung la plata unei daune de peste un miliard de dolari, însă Lucy Koh a declarat luni că Apple nu a dovedit o conexiune directă între încălcarea patentelor şi o scădere în cifra vânzărilor iPhone.

Oficialii Apple au declarat că dispozitivele care i-au copiat produsele au provocat daune "irecuperabile", micşorându-i cota de piaţa şi vânzările viitoare, precum şi "ecosistemul" de dispozitive şi software pentru iPad sau Mac.

"Deşi Apple a prezentat dovezi că designul este important pentru consumatori, nu s-a putut demonstra o legătură directă între încălcarea brevetelor de design şi cererea din partea consumatorilor", menţionează judecătoarea Koh, care urmează să se pronunţe şi asupra daunelor pe care Samsung trebuie să le plătească Apple.

Decizia de luni este o nouă lovitură pentru Apple, care spera să adauge Samsung Galaxy S III pe lista dispozitivelor scoase de la vânzare, un telefon care s-a vândut mai bine anul acesta în comparaţie cu iPhone 5.

×
Subiecte în articol: Apple Samsung proces iphone
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close