Antena 3 CNN High Tech Lovitura primită de Apple pentru a treia oară consecutiv. Profitul a scăzut cu 8,6%

Lovitura primită de Apple pentru a treia oară consecutiv. Profitul a scăzut cu 8,6%

Lovitura primită de Apple pentru a treia oară consecutiv. Profitul a scăzut cu 8,6%
de O.P.    |    29 Oct 2013   •   11:16

Profitul Apple a scăzut cu 8,6% în trimestrul al patrulea fiscal, încheiat în septembrie, la 7,51 miliarde dolari, înregistrând al treilea declin consecutiv, în timp ce veniturile au urcat cu 4,2%, la 37,5 miliarde de dolari, susţinute de vânzările noilor modele iPhone 5S şi 5C, relatează Bloomberg.
  
Vânzările iPhone, care includ şi livrările pe parcursul a circa o săptămână de smartphone-uri 5S şi 5C, au fost de 33,8 milioane de aparate, peste aşteptările analiştilor, de 32,8 milioane.
  
Compania a comercializat în trimestrul al patrulea 14,1 milioane de iPad-uri, sub estimările de 14,3 milioane. Livrările de Mac-uri au atins 4,6 milioane de computere.
  
Apple estimează pentru viitorul sezon de al sărbătorilor de iarnă cea mai lentă creştere a vânzărilor din ultimii cinci ani. Faptul reflectă încetinirea creşterii livrărilor  iPhone-urile şi iPad-urile, pe fondul intensificării concurenţei pe o piaţă saturată.
  
Pentru trimestrul actual, Apple anticipează venituri de 55-58 miliarde de dolari, cu o creştere de 0,9%-6,4% de la 54,5 miliarde de dolari în urmă cu un an. Aceasta ar fi cea mai lentă creştere a vânzărilor în perioada sărbătorilor după 2008, când veniturile au avansat cu 6%. Profitul va fi aproximativ egal cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.
  
În 2011 şi 2012, vânzările Apple au crescut în perioada sărbătorilor cu peste 70%.

×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close