Antena 3 CNN High Tech Malintent, dispozitivul care detectează intenţiile teroriste prin citirea gândurilor

Malintent, dispozitivul care detectează intenţiile teroriste prin citirea gândurilor

Malintent, dispozitivul care detectează intenţiile teroriste prin citirea gândurilor
24 Sep 2008   •   15:26

Malintent este numele dispozitivului care citeşte gândurile oamenilor şi care va schimba radical modalitatea de verificare a persoanelor care călătoresc cu avionul. Creaţie a directoratului pentru Ştiinţă şi Tehnologie din cadrul Departamentului de Securitate Internă din Statele Unite, dispozitivul examinează corpul şi caută indicaţii nonverbale care să trădeze intenţiile pasagerilor. Acesta are o serie de senzori care măsoară temperatura corpului şi ritmul cardiac pentru a detecta semne care nu pot fi depistate în alt mod.

Aparatul nu trebuie confundat cu detectorul de minciuni. Subiecţii testelor nu au nici un fel de contact fizic cu aparatul. Procesul de testare poate fi comparat cu o radiografie. Până în prezent, testarea a fost făcută pe 144 de persoane care nu cunoşteau funcţiile aparatului şi care au crezut, pe toată durara testului, că participă la o expoziţie tehnologică. Pentru a putea testa aparatul, oamenii de ştiinţă au avut nevoie de autorizaţii care să certifice faptul că sănătatea celor testaţi nu este pusă în pericol.

Potrivit ?Fox News?, laboratorul mobil în care se află toate scanerele şi monitoarele care compun dispozitivul poartă denumirea de FAST. ("Future Attribute Screening Technology").

Procesul de testare cu Malintent nu este unul simplu. Când senzorii identifică ceva în neregulă, transmit informaţia mai departe la echipa care decide dacă interogatoriul va continua sau nu. Pasul următor include scanarea feţei şi măsurarea muşchilor acesteia, care pot da indicii referitoare la starea de spirit a celui testat. Malintent poate să identifice şapte emoţii primare.

Aparatul este conceput în aşa fel încât testarea să nu dureze mai mult de patru minute. El poate să facă diferenţa dintre anxietatea ce provine din motive precum oboseală sau stres şi cea specifică unui terorist.

Datorită faptului că ansamblul de aparate care compun Malintent se află într-un laborator mobil, acesta va putea fi poziţionat la intrarea în stadioane, mall-uri şi aeroporturi.

Foto: Fox News

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close