Antena 3 CNN High Tech Marea Britanie. Studenţii învaţă tainele medicinei în Second Life

Marea Britanie. Studenţii învaţă tainele medicinei în Second Life

Marea Britanie. Studenţii învaţă tainele medicinei în Second Life
Sursa foto: Second Life
31 Mar 2009   •   15:04

Studenţii din Marea Britanie au descoperit o modalitate inedită de câştiga experienţă în domeniul medicinei. Ei tratează pacienţi virtuali în Second Life.

Vizitează pacienţii, solicită radiografii, pun diagnostice. Exact ca nişte doctori adevăraţi. În plus, fac toate aceste lucruri cu cea mai mare seriozitate. Pentru ei nu este un joc, ci o modalitate accesibilă de a învăţa tainele medicinei, anunţă CNN.

Studenţii din anul trei la facultatea de medicină sunt încântaţi de acest program, iar profesorii lor consideră că este un mod plăcut de a ?pune în practică? ceea ce au învăţat la facultate.

?Scopul acestei activităţi este de a dezvolta interesul studenţilor în domeniu?, susţine Maria Toro-Troconi, profesor la Imperial College din Londra."Această modalitate de a învăţa s-a dovedit a fi foarte eficientă?, a adăugat aceasta.

Second Life este o lume virtuală lansată în 2003, în care mari companii internaţionale şi instituţii din întreaga lume îşi testează oportunităţile.

Platforma a devenit cunoscută la nivel mondial abia în 2006, odată cu intrarea Ambasadei Suediei în această lume, urmată de o serie de branduri care au început să testeze oportunităţile lumilor virtuale: IBM, Cisco, Microsoft, CNN, Reuters, Wired, Playboy, Peugeot, Mercedes, Vodafone, Orange, ABN, ING, Coca Cola, L'Oreal, Philips, Electrolux şi altele.

Second Life are în prezent peste 15 milioane de conturi înregistrate, economie şi monedă proprie - Linden Dolar. Valoarea tranzacţiilor zilnice se ridică la peste 1,5 milioane de dolari americani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close