Antena 3 CNN High Tech Marea Britanie vrea să stocheze toate emailurile şi site-urile vizitate de utilizatori

Marea Britanie vrea să stocheze toate emailurile şi site-urile vizitate de utilizatori

Marea Britanie vrea să stocheze toate emailurile şi site-urile vizitate de utilizatori
06 Noi 2008   •   08:41

Conform unui plan al guvernului britanic de a monitoriza traficul pe internet, datele brute vor fi colectate în ?cutii negre? înainte de a fi transfertae într-un centru de date imens. Această viziune a fost expusă la întâlnirea dintre oficiali ai Ministerului de Interne din regat şi provideri de internet . Aceasta este încă o dovadă a dorinţei guvernului de a avea posibilitatea de a controla fiecare telefon, email şi vizită internet din UK, ceea ce a provocat deja un val de proteste.
Proopunerea este aşteptat să fie pusă în discuţie anul viitor ca parte a noului Act al Comunicaţiilor de Date La o întâlnire de la Londra cu reprezentanţi ai BT, AOL Europe, O2 şi BskyB s-a făcut o prezentare a cadrului şi tehnologiei necesare pentru Programul de Modernizare a Intercepţiilor (IMP), numele pe care Ministerul britanic de Interne l-a dat propunerii pentru baza de date. Companiilor li s-a spus că agenţiile de informaţii şi securitate doresc să folosească datele stocate pentru a combate infracţiunile grave şi terorismul.
Oficialii au încercat să liniştească societăţile afirmând că mulţi provideri mai mici de internet nu vor fi afectaţi de ?cutiile negre? deoarece acestea vor fi instalate pe canalele principale şi au sugerat că toate costurile vor fi suportate de guvern. Unul din cei prezenţi la întâlnire a declatat pentru Independent: ?au spus că doresc să ajungă în poziţia în care erau înainte de comunicaţiile internet când puteau monitoriza toată corespondenţa unui suspect. Diferenţa este că acum vor fi într-o situaţie mult mai bună să spioneze mult mai mulţi pe baza comportamentului pe internet. În plus există o zonă gri între ceea ce este conţinut şi sce este trafic. Ceea ce se scrie pe chat este conţinut sau trafic??
Oficialii au afirmat că guvernul este transparent in privinta IMP, dar se lucreaza inca la detalii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close