Antena 3 CNN High Tech Marea Britanie. YouTube interzice clipurile care prezintă arme în scopul intimidării

Marea Britanie. YouTube interzice clipurile care prezintă arme în scopul intimidării

Marea Britanie. YouTube interzice clipurile care prezintă arme în scopul intimidării
18 Sep 2008   •   14:23

Site-ul de video-sharing, YouTube va interzice, în Marea Britanie, clipurile în care sunt prezentate arme, cu scopul de a intimida oamenii, anunţă BBC. Noua politică a fost introdusă ca urmare a "îngrijorării crescute" în privinţa acestui subiect în Marea Britanie, a anunţat Google, în proprietatea căruia se află site-ul de video-sharing.

Politicienii britanici au criticat site-urile de video-sharing, inclusiv YouTube, declarând că ar trebui să facă mai multe pentru a controla conţinutul acestora. Oficialii YouTube au precizat că introducerea noii reguli privind videoclipurile în care sunt folosite arme ca mijloc de intimidare, ar reprezenta prima de acest fel destinată exclusiv Marii Britanii.

Grupurile sau persoanele care ameninţau oamenii în acest fel au fost întotdeauna interzise la nivel mondial însă "este necesară o abordare diferită în funcţie de legile specifice unei ţări", potrivit unui purtător de cuvânt al YouTube, citat de BBC. Spre exemplu, în Germania există deja alte astfel de reguli, care interzic clipurile ce au legătură cu nazismul.

Măsura a fost luată ca urmare a îngrijorării privind creşterea ratei criminalităţii în rândul tinerilor britanici care folosesc arme de foc şi cuţite. "Recunoaştem îngrijorarea manifestată în privinţa videoclipurilor din Marea Britanie, în care sunt prezentate arme cu scopul de a intimida, aceasta fiind una dintre problemele pe care încercăm să le rezolvăm", a declarat purtătorul de cuvânt al YouTube, citat de BBC.

"Tocmai am stabilit o nouă politică în Marea Britanie pentru interzicerea acestui tip de conţinut, şi, cu ajutorul comunităţii, vom munci în continuare pentru a menţine exprimarea liberă şi legală în cadrul site-ului YouTube", a mai spus purtătorul de cuvânt al YouTube.

"Acesta este un mare pas înainte. Aş vrea să văd şi alţi provideri de internet care urmează exemplul YouTube, pentru a întări mesajul nostru conform căruia violenţa nu este tolerată în lumea reală şi nici pe internet", a declarat Jacqui Smith, ministrul britanic de Interne.

Fotografie: Timesonline.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close