Antena 3 CNN High Tech McAfee a descoperit un atac cibernetic global, care durează de cinci ani

McAfee a descoperit un atac cibernetic global, care durează de cinci ani

McAfee a descoperit un atac cibernetic global, care durează de cinci ani
Sursa foto: Foto: parasearcher.blogspot.com
de N.B.    |    03 Aug 2011   •   17:52

Experţii în securitatea informaţiilor digitale americani au publicat, miercuri, un raport conform căruia a fost descoperit un atac cibernetic masiv, care a durat cinci ani. Atacatorii s-au infiltrat în computere care aparţin ONU, guvernelor mai multor state sau ale unor corporaţii americane, informează New York Times.

Compania de securitate, McAfee, susţine că atacul este foarte sofisticat şi este foarte probabil că au fost folosite resurse guvernamentale pentru a-l orchestra. Totuşi, compania nu a indicat o anume ţară care ar fi responsabilă pentru atac.

Dintre cele 72 de atacuri şi infiltrări, 49 au avut ţinte din Statele Unite, în timp ce guvernele, companiile şi organizaţiile din Canada, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Elveţia şi Marea Britanie au fost infiltrate în repetate rânduri.

Deşi suspiciunile companiei de securitate sunt îndreptate către China, McAfee a decis să nu numească sau să sugereze potenţialii vinovaţi.

Încă nu se ştie ce s-a întâmplat cu informaţiile furate, susţin specialiştii de la McAfee. Totuşi, dacă o frântură din informaţiile furate au fost folosite pentru a realiza un produs mai bun, sau pentru a câştiga o negociere, cunoscând informaţii despre adversari, acestea reprezintă o ameninţare economică majoră, arată raportul McAfee.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close