Antena 3 CNN High Tech Mecenat.ro, un site care ajută copiii bolnavi să se opereze în străinătate

Mecenat.ro, un site care ajută copiii bolnavi să se opereze în străinătate

Mecenat.ro, un site care ajută copiii bolnavi să se opereze în străinătate
28 Iul 2008   •   15:20

Copiii care suferă de boli grave, ce necesită intervenţii în străinătate au încă o posibilitate de a spera la o viaţă sănătoasă. Site-ul www.mecenat.ro vine în ajutorul acestor copii, încercând să obţină sponsorizări şi fonduri pentru ca tratamentele în străinătate să se poată realiza.

Ghidat de motto-ul ?Pentru zâmbetul lor?, un grup de părinţi care s-au confruntat la un moment dat cu astfel de neplăceri, a iniţiat proiectul mecenat.ro, prin care doresc să ajute cât mai mulţi copii.

Cazurile tratate sunt analizate de o comisie de medici pediatri care stabileşte, în funcţie de gravitatea bolii, prioritatea lor. Bogdan Tiron Anton, managerul proiectului Mecenat.ro, a declarat pentru Antena3.ro că fiecare caz în parte este verificat cu minuţiozitate, tocmai pentru a nu exista nici o suspiciune.

Prin intermediul site-ului, părinţii doresc să obţină sponsorizări şi contracte care să îi ajute să strângă banii necesari intervenţilor medicale în străinătate, adesea foarte scumpe. Mecenat.ro îşi propune să obţină atât fonduri cât şi alte forme de ajutor (sponsorizări constând în soluţii de transport medical de urgenţă către clinicile în care se vor realiza intervenţiile chirurgicale, transport medical specializat, medicamente post-operatorii) pentru micuţii cu probleme medicale grave. De asemenea site-ul va fi şi o sursă de informare pentru toţi părinţii ai căror copii au nevoie de ajutor, oferind cât mai multe informaţii cu putinţă: clinici din străinătate, date de contact, modalităţi de a ajunge la destinaţie, experienţe similare, doctori specialişti.

Unul dintre cazurile rezolvate deja de cei de la mecenat.ro este cel al Cristinei Banu, o fetiţă care la numai 7 luni suferea de Hepatoblastom, o tumoare malignă la ficat. După o operaţie extrem de complicată, în care fetiţei i-a fost extripată o mare parte din ficat, au apărut complicaţii care o obligau să poarte nişte tuburi prin care i se scurgea bila. Singura şansă a Cristinei a fost o operaţie la o clinică din Bruxelles, operaţie al cărei cost de 20.000 de euro părinţii nu şi-l puteau permite. Mecenat.ro a promovat cazul fetiţei şi i-a ajutat pe părinţi să strângă suma necesară operaţiei.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close