Antena 3 CNN High Tech Medicii canadieni ajută bolnavii de Alzheimer să-şi recupereze memoria

Medicii canadieni ajută bolnavii de Alzheimer să-şi recupereze memoria

Medicii canadieni ajută bolnavii de Alzheimer să-şi recupereze memoria
31 Ian 2008   •   14:47

Bolnavii care suferă de Alzheimer şi-ar putea recupera memoria. O echipă de neurochirurgi canadieni a descoperit o metodă revoluţionară prin care să trateze pierderile de memorie. Tehnica presupune stimularea cerebrală cu ajutorul unor electrozi şi a fost depistată întâmplător în timpul unei operaţii chirurgicale. Medicii canadieni au descoperit metoda de a contracara pierderile de memorie întâmplător, la un pacient care nu suferea de la Alzheimer.

Pentru a-l trata de obezitate, medicii i-au stimulat, cu ajutorul unor electrozi, centrii nervoşi de eliminare a poftei de mâncare. La un an de la operaţie, bărbatul a început să-şi amintească lucruri petrecute în urmă cu mai bine de 30 de ani sau evenimente lipsite de importanţă din viaţa sa. În plus, pacientul învăţa şi mult mai uşor.

Până acum pacienţii se simt bine şi nu au apărut efecte secundare după operaţie. Avem anumiţi indicatori care ne arată că memoria pacienţilor s-a îmbunătaţit.

Dacă testele vor avea succes, tehnica ar putea să-i ajute pe pacienţii care suferă de Alzheimer. Stimularea este utilizată de peste 10 ani pentru tratarea mai multor boli precum depresia sau maladia Parkinson.

Antena 3

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close