Mesageria electronică a Google, blocată în China

de D.D.    |    29 Dec 2014   •   19:55
Mesageria electronică a Google, blocată în China Foto: money.cnn.com

Autorităţile din China au blocat accesul la mesageria electronică Gmail, serviciu gratuit al Google, informează AFP.

Potrivit datelor publicate de Google Transparency, accesul la Gmail a fost blocat în ultimele zile, traficul privind conexiunea la serviciul de mesagerie online al Google din China înregistrând o scădere masivă.

"Am realizat verificările şi nu este nimic anormal din partea noastră", a declarat pentru AFP, un purtător de cuvânt al filialei Google din Singapore.

Blocajul total al Google se înscrie într-o "atitudine agresivă a autorităţilor de la Beijing asupra a ceea ce numesc ei suveranitate pe internet", susţine expertul Jeremy Goldkorn.

"În aceşti ultimi doi ani, am constatat o consolidare a tuturor formelor de cenzură pe internet în China", a precizat editorul-şef al site-ului de informaţii danwei.org, de asemenea, blocat în China.

În iunie, regimul comunist de la Beijing a restricţionat accesul la motorul de căutare online Google înaintea împlinirii a 25 de ani de la protestele organizate în Piaţa Tiananmen.

De atunci, Gmail a fost disponibil în China doar cu ajutorul unor setări ale e-mailurilor, care permit accesarea Gmail prin aplicaţii precum Microsoft Outlook şi Apple Mail pe iPhone.

Parteneri
x close