Antena 3 CNN High Tech Mesajele liderilor al-Qaida pot fi descărcate pe telefonul mobil

Mesajele liderilor al-Qaida pot fi descărcate pe telefonul mobil

Mesajele liderilor al-Qaida pot fi descărcate pe telefonul mobil
06 Ian 2008   •   09:18

Mesaje video înregistrate de liderii al-Qaida Osama bin Laden şi Ayman al-Zawahiri pot fi descărcate în telefoanele mobile, a anunţat reţeaua teroristă, în încercarea de a-şi extinde influenţa în lume. Anunţul a fost postat vineri pe site-uri de internet frecventate de militanţi islamişti. Începând de sâmbătă, puteau fi descărcate opt înregistrări video, printre care şi un recent omagiu adus fostului lider al Al-Qaida din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, ucis de forţele americane în iunie 2006.

Într-un mesaj scris prin care prezintă înregistrările disponibile pentru a fi descărcate pe telefoanele mobile, numărul doi al Al-Qaida, al-Zawahiri, le cere credincioşilor musulmani să răspândească mesajul grupării teroriste. ?I-am cerut lui Allah ca mass-media jihadiste să răspândească în lume mesajul Islamului şi al monoteismului şi să răspândească adevărata cunoaştere oamenilor din întreaga lume?, afirmă al-Zawahiri.

Descărcarea de astfel de înregistrări video pe telefoanele mobile este o practică frecventă în lumea islamică în ultimii ani. În ultima perioadă, în încercarea de a populariza cât mai mult aceste mesaje ale liderilor reţelei, ele sunt subtitrate în limba engleză sau urdu şi pashtu, atunci când se referă cu predilecţie la Pakistan şi Afganistan.

Rompres

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close