Antena 3 CNN High Tech Mexicanii îşi vor putea plăti taxiul şi masa la restaurant cu telefonul mobil

Mexicanii îşi vor putea plăti taxiul şi masa la restaurant cu telefonul mobil

Mexicanii îşi vor putea plăti taxiul şi masa la restaurant cu telefonul mobil
26 Aug 2008   •   11:24

În curând, locuitorii Mexicului vor putea plăti călătoria cu taxiul sau masa la restaurant cu ajutorul telefonului mobil. Principalele companii de telefonie mobilă lucrează cot la cot cu marile bănci din Mexic pentru a pune la punct acest serviciu, care va fi disponibil în câteva luni.

Potrivit Reuters, utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă vor dispune de o legătură directă de pe telefonul mobil către contul lor bancar. Astfel, prin simpla trimitere a unui mesaj scris, ei vor putea să plătească serviciile companiilor participante la program.

Reprezentanţii marilor bănci ale Mexicului s-au arătat interesaţi de acest serviciu şi au fost deja incluşi în program. Însă, cea mai mare companie de telefonie mexicană, Telcel, care deţine două treimi din piaţa de telefonie mobilă, nu face încă parte din program.

Japonezi beneficiează de acest serviciu de mai mult timp şi sunt deja obişnuiţi să-şi plătească biletele de tren sau alte servicii prin telefonul mobil, Rămâne de văzut, însă, dacă acest tip de plată va avea acelaşi succes în Statele Unite şi Europa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close