Antena 3 CNN High Tech Microsoft a lansat primul Service Pack pentru Windows Vista

Microsoft a lansat primul Service Pack pentru Windows Vista

Microsoft a lansat primul Service Pack pentru Windows Vista
19 Mar 2008   •   17:26

Microsoft a lansat primul Service Pack pentru toate versiunile sistemului de operare Windows Vista. Gigantul Microsoft susţine că update-ul îmbunătăţeşte stabilitatea, securitatea şi performanţa programului Windows Vista. Service pack-ul include unele îmbunătăţiri care au fost deja lansate dar şi unele mai noi, în urma problemelor recente descoperite la soft-ul Vista.

Microsoft a avertizat că update-ul ar putea să intre în conflict cu unele soft-uri de securitate sau cu alte programe instalate de utilizatorii produsului. Cei care folosesc Vista pot descărca update-ul direct de pe site-ul oficial al Microsoft sau să aştepte instalarea lui automată începând de la mijlocul lunii aprilie.

Nick White, product manager la Microsoft, a anunţat pe blogul Windows Vista, că cei care instalează Service Pack 1 (SP1) ar putea fi nevoiţi să descarce şi să instaleze unele ?soft-uri necesare? înainte ca update-ul să poată fi aplicat. Aceste ?soft-uri necesare? reprezintă unele îmbunătăţiri pentru anumite componente ale Vista şi au rolul de a uşura instalarea Service Pack-ului 1.

White a avertizat de asemenea că unii driveri ar trebui să fie îmbunătăţiţi înainte de instalarea SP1. Mai multe sfaturi în acest sens pot fi citite în blogul Windows Vista şi în unele articole de specialitate. La sfârşitul lunii februarie, Microsoft a făcut publică o listă cu programe care ar putea fi afectate de instalarea SP1.

Între cele enumerate pe această listă se află programele anti-virus BitDefender şi Trend Micro. Şi alte programe precum Iron Speed Designer nu vor mai funcţiona după instalarea SP1. Microsoft recomandă utilizatorilor de Vista să-şi descarce SP1 prin intermediul Windows Update şi să încerce să nu folosească serviciul de download.

Versiunea disponibilă prin Windows Update are doar 65 de MB (în comparaţie cu cei 434 MB prin download) şi poate diagnostica problemele care pot apărea cu driverii înaintea instalării.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close