Antena 3 CNN High Tech Microsoft analizează posibilitatea unei preluări parţiale a companiei Yahoo

Microsoft analizează posibilitatea unei preluări parţiale a companiei Yahoo

Microsoft analizează posibilitatea unei preluări parţiale a companiei Yahoo
19 Mai 2008   •   13:48

După ce în urmă cu câteva săptămâni Yahoo a refuzat oferta Microsoft de preluare a companiei pentru suma de 47,5 de miliarde de dolari, gigantul Microsoft a anunţat că intenţionează să negocieze cu Yahoo un alt tip de tranzacţie, care nu va implica o preluare totală, informează BBC.

Săptămâna trecută Yahoo s-a confruntat cu o luare de poziţie a acţionarilor, nemulţumiţi de pierderea ofertei Microsoft. Car Icahn, unul dintre acţionarii majoritari a încercat chiar să propună schimbarea conducerii Yahoo.

Într-o declaraţie oficială, Microsoft a anunţat că ?nu intenţionează sa facă o nouă ofertă pentru Yahoo, dar îşi rezervă dreptul de a analiza alternativele.? Reprezentanţii Yahoo au confirmat faptul că analizează împreună cu Microsoft alternativele cele mai eficiente şi că vor evalua propunerile făcute de acesta.

Yahoo a luat de asemenea în considerare şi posibilitatea de a se ?alia? cu Google, cele două firme testând un proiect de publicitate comună timp de două săptămâni. O astfel de alianţă ar face Yahoo mai puţin pasibil de a fi cumpărat, potrivit analiştilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close