Antena 3 CNN High Tech Microsoft are interdicţie să mai vândă programul Word în SUA

Microsoft are interdicţie să mai vândă programul Word în SUA

Microsoft are interdicţie să mai vândă programul Word în SUA
Sursa foto: word office
13 Aug 2009   •   09:48

Un tribunal din Texas a aprobat o plângere contra Microsoft, ce interzice companiei să vândă copii ale programului Word. Microsoft a fost acuzată că a încălcat patentele deţinute de altă companie, i4i. Disputa legală se concentrează pe capacitatea Microsoft Word de a citi anumite tipuri de documente.

i4i, din Toronto, Canada, pretinde că Microsoft "a violat voit" un patent din 1998 ce priveşte metodele de citire a XML, un anumit limbaj de programare. XML permite utilizatorilor să individualizeze formatul unor documente word, ce le permite să fi citite de diferite programe de ?procesare a cuvintelor?. Capacitatea Microsoft Word de a citi şi scrie documente XML este o trăsătură crucială pentru program.

Judecătorul Leonard Davis, de la tribunalul din Texas, aprecia că Microsoft a încălcat patentul i4i, şi a cerut companiei să plătească 290 milioane dolari ca pagubă. De asemenea a susţinut o interdicţie pentru Microsoft de a vinde Microsoft Word în SUA şi a tuturor produselor ce pot deschide fişiere XML sau DOCX şi DOCM. Microsoft are 60 de zile pentru a respecta sentinţa, dar a anunţat că va face apel.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close