Antena 3 High Tech Microsoft dăunează grav Yahoo. Război fără precedent pe piaţa online

Microsoft dăunează grav Yahoo. Război fără precedent pe piaţa online

28 Feb 2008   •   13:21
Microsoft dăunează grav Yahoo. Război fără precedent pe piaţa online

După ce Microsoft a anunţat că ţine cu orice preţ să preia Yahoo, se simt deja primele efecte. Astfel, conducerea Yahoo a fost obligată să se replieze şi să-şi pună în gardă investitorii în legătură cu planul "ostil" lansat de Microsoft. Despre ce este vorba. După ce Yahoo a refuzat oferta de preluare făcută de Microsoft, în valoare de 40 de miliarde de dolari, compania fondată de Bill gates a lansat o contraofensivă. Astfel, Microsoft a angajat o firmă specializată în preluări "ostile", şi încearcă acum să schimbe conducerea Yahoo, sau măcar să schimbe decizia acţionarilor pentru a vota în Consiliul de Administraţie în favoarea preluării.

Pusă în faţa acestui atac fără precedent, Yahoo a decis să includă în raportul de activitate amănunte despre efectele negative aduse companiei de către anunţurile făcute de Microsoft. Informaţiile sunt incluse în raportul anual trimis Comisiei de Supraveghere a Pieţei de Capital din SUA, semn că atacul "ostil" al Microsoft deja se simte. Yahoo acuză în raport faptul că Microsoft pune presiune asupra angajaţilor şi conducerii, considerând "neloial" acest mod de operare. Numai că, deocamdată, Microsoft joacă la limita legii şi a anunţat că nu renunţă la ideea de a prelua Yahoo la preţul dorit. De altfel, costurile unei preluări ostile s-ar dovedi mult mai rentabile pentru Microsoft, decât în cazul în care ar mări oferta iniţială făcută Yahoo.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close