Antena 3 CNN High Tech Microsoft doreşte să achiziţioneze Yahoo

Microsoft doreşte să achiziţioneze Yahoo

Microsoft doreşte să achiziţioneze Yahoo
04 Mai 2007   •   16:19

Microsoft, principalul producător de software la nivel mondial, a solicitat companiei de servicii de Internet Yahoo să reia discuţiile oficiale de achiziţie, potrivit ediţiei electronice a "New York Post". Cele două companii au purtat negocieri informale în ultimii ani, dar noua abordare semnalează că Microsoft urmăreşte realizarea rapidă a unei tranzacţii.

Microsoft a prezentat o propunere de preluare a Yahoo în urmă cu câteva luni, dar firma a respins oferta, se mai spune în articol. Preţul de vânzare al Yahoo este estimat la 50 miliarde de dolari, potrivit unor surse de pe Wall Street, informează Mediafax. Yahoo deţine al doilea motor de căutare pe Internet, având o cotă de piaţă de 27,5% în primul trimestru, în condiţiile în care liderul pieţei, Google, deţine o cotă de 48,3%. Analiştii consideră improbabil ca Yahoo să reuşească, în viitorul apropiat, să reducă decalajul faţă de Google.

Compania a consemnat un profit net de 142 de milioane de dolari în primele trei luni ale anului, în scădere faţă de nivelul aferent perioadei similare din 2006, de 160 de milioane de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close