Antena 3 CNN High Tech Microsoft: Google nu respectă copyright-ul

Microsoft: Google nu respectă copyright-ul

Microsoft: Google nu respectă copyright-ul
07 Mar 2007   •   22:28

Cea mai mare companie producătoare de software din lume, Microsoft, a acuzat Google că nu respectă reglementările privind drepturile de autor, întrucât pune la dispoziţia utilizatorilor materiale protejate de lege. "Se pare că Google încearcă prin orice metode să eludeze legea copyright-ului", a declarat Tom Rubin, consilier juridic al Microsoft, în cadrul unui interviu acordat Financial Times.

Tom Rubin a precizat că mai multe edituri au dat deja în judecată Google şi că cele mai mari companii de cinematografie şi televiziune sunt îngrijorate de numărul din ce în ce mai mare de materiale video postate în mod ilegal pe popularul website YouTube, aflat în proprietatea Google. Conform Rompres, în 2005, Google a iniţiat un proiect controversat privind lansarea în format digital a milioane de cărţi.

Tom Rubin a precizat că intenţia Google de a crea o vastă bază de date literară este un scop nobil. "Google a abordat însă acest proiect în mod unilateral, crezând că are tot dreptul să ia cărţile de pe rafturile librăriilor şi să le copieze pur şi simplu în format digital, fără a obţine mai întâi permisiunea editurilor şi a autorilor", a menţionat consilierul juridic al Microsoft. Rubin urmează să susţină un discurs privind acest subiect, la o reuniune a Asociaţiei Editurilor Americane, la New York.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close