Antena 3 CNN High Tech Microsoft renunță la cel mai popular program, după 32 de ani

Microsoft renunță la cel mai popular program, după 32 de ani

Microsoft renunță la cel mai popular program, după 32 de ani
24 Iul 2017   •   15:41

Microsoft se pregătește să „omoare” aplicația Paint. Compania a dezvăluit că programul de editare foto nu se mai află „în stadiu activ de dezvoltare” și ar putea fi eliminată din Windows în următoarele actualizări.

Paint a fost introdus în 1985 și a apărut în fiecare versiune a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft. Deși nu a fost niciodată un program capabil, ușurința de folosire l-a făcut familiar în rândul a milioane de oameni.

„Următoarele funcții și funcționalități din Windows 10 Fall Creators Update sunt fie înlăturate din versiunea actuală (removed) fie nu se mai află în dezvoltare și vor fi înlăturate în versiunile viitoare (deprecated)”, a anunțat Microsoft.

Conform The Independent, aceste aplicații vor fi scoase din Windows 10 odată cu viitorul update, care va apărea cel mai probabil în septembrie: 3D Builder app, Apndatabase.xml, Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), Outlook Express, Reader app, Reading List, Screen saver functionality in Themes, Syskey.exe, TCP Offload Engine, Tile Data Layer and Trusted Platform Module (TPM) Owner Password Management. 

La capitolul deprecieri, pe lângă Paint se mai află IIS 6 Management Compatibility, IIS Digest Authentication, RSA/AES Encryption for IIS, Sync Your Settings, System Image Backup (SIB) Solution, TLS RC4 Ciphers, Trusted Platform Module (TPM): TPM.msc and TPM Remote Management, Trusted Platform Module (TPM) Remote Management, Windows Hello for Business deployment that uses System Center Configuration Manager și Windows PowerShell 2.0.

×
Subiecte în articol: windows microsoft
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close