Antena 3 CNN High Tech Microsoft şi Yahoo nu vor mai fuziona

Microsoft şi Yahoo nu vor mai fuziona

Microsoft şi Yahoo nu vor mai fuziona
04 Mai 2008   •   10:19

Marea fuziune dintre Microsoft şi Yahoo nu va mai avea loc. Concernul Microsoft şi-a retras oferta de cumpărare a firmei Yahoo, deoarece nu s-a ajuns la o înţelegere asupra preţului. Prin această achiziţie, Microsoft urmărea să creeze un concurent puternic pentru Google, liderul mondial al publicităţii pe Internet. Yahoo deţine locul al doilea în top.

Microsoft oferea, în total, peste 42 de miliarde de dolari, dar conducerea de la Yahoo a considerat că preţul este prea mic. În ultimă instanţă, oferta a fost suplimentată cu 5 miliarde de dolari, dar nici aşa nu a fost acceptată.

Este o perioadă proastă pentru Microsoft, care trece prin momente grele. Gigantul Microsoft a înregistrat o scădere a profiturilor cu 11 procente în luna martie, ajungând la suma de 4,3 miliarde de dolari. Vânzările la departamentul care se ocupă de comercializarea pachetului Office, sunt în "cădere liberă", din cauza cererii scăzute.

Cifrele au apărut după ultimatumul pe care l-a lansat Microsoft companiei Yahoo, care trebuie să răspundă la oferta de preluare propusă în februarie pentru suma de 44,6 miliarde dolari.

Unul dintre factorii care a contribuit la scăderea profiturilor a fost amenda record pe care a primit-o Microsoft de la Comisia Europeană, în valoare de 497 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţă.

În acelaşi timp, companiei Yahoo îi merge din bine în mai bine, anunţând, la sfârşitul lunii aprilie, triplarea profiturilor în primele trei luni ale anului 2008. Acest anunţ a fost făcut ca o încercare de a dovedi că firma valorează mai mult decât oferta făcută de Microsoft.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close