Antena 3 CNN High Tech Microsoft va da în judecată ?cybersquatter-ii?

Microsoft va da în judecată ?cybersquatter-ii?

Microsoft va da în judecată ?cybersquatter-ii?
14 Mar 2007   •   19:10

Microsoft vrea să lanseze proceduri judiciare în SUA şi Europa împotriva ?cybersquatter-ilor?, care parazitează adresele de internet cele mai cunoscute. Aşa au declarat responsabilii companiei americane pentru Financial Times. ?Cybersquatter-ii? înregistrează nume de domenii utilizând numele unei mărci foarte cunoscute, sau un nume apropiat, precum de exemplu 'micrsoft.com'. Ei caută apoi să câştige bani vânzând adresa proprietarului mărcii sau graţie publicităţii. Microsoft vrea să dea în judecată societăţi pe care le acuză că au înregistrat mărci încălcând proprietatea sa intelectuală. În Europa, compania vrea să lanseze proceduri judiciare în Marea Britanie, Italia şi Germania.

?Cybersquatting-ul este o problemă din ce în ce mai gravă pentru mărcile din lumea întreagă. Sperăm să-i sensibilizăm pe ceilalţi proprietari de mărci şi să-i incităm să acţioneze?, a declarat Aaron Kornblum, un avocat al Microsoft, specialist în securitate informatică. Microsoft a ajuns recent la un acord cu compania britanică Dyslexic Domain, acuzată că a înregistrat peste 6.000 de nume de domenii, dintre care mai multe susceptibile să jeneze Microsoft.

Dyslexic Domain va plăti 46.000 de dolari Microsoft, suma pe care ar fi obţinut-o graţie acestor nume de domenii. ?Anterior, societăţile trebuiau fie să plătească pentru a-şi recupera numele de domenii fie, în cel mai bun caz, le recuperau gratuit. De data aceasta, Dyslexic Domain va înapoia nu numai numele de domenii ci şi profitul obţinut. Este un progres important?, a subliniat Jean-Christophe Le Toquin, un alt avocat al Microsoft.

Rompres

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close