Antena 3 CNN High Tech Microsoft va face publică tehnologia care stă la baza programelor sale

Microsoft va face publică tehnologia care stă la baza programelor sale

Microsoft va face publică tehnologia care stă la baza programelor sale
22 Feb 2008   •   12:00

Microsoft a anunţat faptul că va face publice informaţiile care stau la baza principalelor sale soft-uri pentru o mai bună funcţionare împreună cu produsele rivalilor. Gigantul tehnologic va publica aceste informaţii pe propriul website. De asemenea, a promis că nu îi va acţiona în judecată pe cei care vor folosi aceste informaţii în scopuri non-comerciale. Compania Microsoft este în prezent investigată de către Comisia Europeană fiind acuzată că limitează accesul la tehnologia pe care o foloseşte ceea ce opreşte evoluţia competiţiei.

În ianuarie, Comisia a început două investigaţii formale asupra Microsoft care este suspectat de abuz, compania dominând piaţa de profil. Comisia a spus că va cerceta dacă principiile anunţate joi au fost implementate şi în practică de Microsoft.

"Scopul nostru este de a promova o mai mare interoperabilitate, oportunitate şi de a da posibilitatea alegerii clienţilor şi dezvoltatorilor din industrie, printr-o mai mare transparenţă a produselor noastre şi împărtăşind mai multe informaţii despre tehnologia noastră", a declarat pentru BBC, Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft.

În 2004, Comisia Europeană a amendat compania Microsoft cu 497 de milioane de euro şi a forţat-o să ofere o versiune a sistemului de operare Windows fără programul Media Player, care era "încorporat" în soft.

Microsoft a fost de asemenea silită să ofere competitorilor mai multe informaţii despre modul în care funcţionează Windows pentru ca soft-urile acestora să se "împace" mai bine cu sistemul de operare.

Windows rulează pe aproximativ 90 din computerele lumii. Microsoft a făcut recent o ofertă nesolicitată de cumpărare companiei Yahoo, afacere care valorează mai mult de 40 de miliarde de dolari, însă mişcarea a fost respinsă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close