Antena 3 High Tech Microsoft va face publică tehnologia care stă la baza programelor sale

Microsoft va face publică tehnologia care stă la baza programelor sale

22 Feb 2008   •   12:00
Microsoft va face publică tehnologia care stă la baza programelor sale

Microsoft a anunţat faptul că va face publice informaţiile care stau la baza principalelor sale soft-uri pentru o mai bună funcţionare împreună cu produsele rivalilor. Gigantul tehnologic va publica aceste informaţii pe propriul website. De asemenea, a promis că nu îi va acţiona în judecată pe cei care vor folosi aceste informaţii în scopuri non-comerciale. Compania Microsoft este în prezent investigată de către Comisia Europeană fiind acuzată că limitează accesul la tehnologia pe care o foloseşte ceea ce opreşte evoluţia competiţiei.

În ianuarie, Comisia a început două investigaţii formale asupra Microsoft care este suspectat de abuz, compania dominând piaţa de profil. Comisia a spus că va cerceta dacă principiile anunţate joi au fost implementate şi în practică de Microsoft.

"Scopul nostru este de a promova o mai mare interoperabilitate, oportunitate şi de a da posibilitatea alegerii clienţilor şi dezvoltatorilor din industrie, printr-o mai mare transparenţă a produselor noastre şi împărtăşind mai multe informaţii despre tehnologia noastră", a declarat pentru BBC, Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft.

În 2004, Comisia Europeană a amendat compania Microsoft cu 497 de milioane de euro şi a forţat-o să ofere o versiune a sistemului de operare Windows fără programul Media Player, care era "încorporat" în soft.

Microsoft a fost de asemenea silită să ofere competitorilor mai multe informaţii despre modul în care funcţionează Windows pentru ca soft-urile acestora să se "împace" mai bine cu sistemul de operare.

Windows rulează pe aproximativ 90 din computerele lumii. Microsoft a făcut recent o ofertă nesolicitată de cumpărare companiei Yahoo, afacere care valorează mai mult de 40 de miliarde de dolari, însă mişcarea a fost respinsă.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close