Antena 3 CNN High Tech Microsoft va lansa o versiune gratuită a suitei Office

Microsoft va lansa o versiune gratuită a suitei Office

Microsoft va lansa o versiune gratuită a suitei Office
14 Iul 2009   •   09:42

Cu puţin timp în urmă, Google a anunţat că va lansa pe piaţă un sistem de operare gratuit pentru PC care va concura cu Windows de la Microsoft, lucru care a intensificat rivalitatea dintre cele două companii.

Microsoft s-a hotărât să contraatace şi anunţă lansarea pe piaţă a unei versiuni gratuite a suitei Office pe care doritorii o vor putea descărca de pe internet.

?Compania Microsoft a fost practic forţată să lanseze un produs gratuit. Este o piaţă competitivă şi asta este ocazia pe care Microsoft şi-a creat-o pentru a demonstra că sunt mai buni decât Google?, a declarat pentru Los Angeles Times Sheri McLeish, analist din cadrul companiei Forrester Research .

Potrivit specialiştilor, oferirea unei versiuni gratuite de Office ar putea să afecteze vânzarea variantelor plătite. Totuşi, reprezentanţii Microsoft susţin că soft-urile gratuite se adresează celor care oricum nu aveau de gând să plătească pentru a folosi suita Office.

Oficialii Microsoft speră să atragă utilizatorii versiunilor gratuite către propriile site-uri şi să determine utilizarea la scară largă a motorului de căutare Bing. Versiunea gratuită a Office va fi lansată anul viitor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close