Antena 3 CNN High Tech Microsoft va opri vânzările Windows XP, forţând utilizarea sistemului de operare Vista

Microsoft va opri vânzările Windows XP, forţând utilizarea sistemului de operare Vista

Microsoft va opri vânzările Windows XP, forţând utilizarea sistemului de operare Vista
30 Iun 2008   •   16:09

Compania Microsoft va renunţa să mai vândă sistemului de operare Windows XP către magazine şi marii producători de calculatoare, începând de luni, în ciuda protestelor unei părţi a utilizatorilor, care nu doresc să fie forţaţi să folosească succesorul XP-ului, Vista. Microsoft doreşte ca prin această măsură să crească vânzările sistemului de operare Vista, care nu s-a bucurat de prea mult succes în rândul utilizatorilor.

Odată ce computerele cu XP preinstalat vor fi epuizate din stocurile producătorilor de calculatoare precum Dell Inc. şi Hewlett-Packard Co., utilizatorii care nu pot trăi fără vechiul sistem de operare vor fi nevoiţi să cumpere Vista Ultimate sau Vista Business şi apoi, în mod legal, să facă un ?downgrade? (trecere la o versiune inferioară) către XP.

Microsoft va permite totuşi magazinelor mici să cumpere XP pentru revânzare până la sfârşitul lunii ianuarie, iar o versiune de XP va rămâne disponibilă pentru calculatoarele cu preţuri ultra-reduse, precum Asus Eee PC.

Un grup de utilizatori care a lansat pe internet şi o petiţie ?Salvaţi XP? le-a cerut celor de la Microsoft să continue comercializarea sistemului XP până la lansarea viitorului sistem de operare, Windows 7. Producătorul american de software a declarat că se aşteaptă ca Windows 7 să fie scos pe piaţă undeva în 2009.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close