Antena 3 CNN High Tech Microsoft vrea să schimbe conducerea Yahoo pentru a forţa preluarea

Microsoft vrea să schimbe conducerea Yahoo pentru a forţa preluarea

Microsoft vrea să schimbe conducerea Yahoo pentru a forţa preluarea
20 Feb 2008   •   18:01

Compania Microsoft a angajat o firmă de specialişti în strategia preluării prin mandat pentru a o reprezenta în bătălia cu cei de la Yahoo. Microsoft doreşte, astfel, să schimbe actualul consiliu director al Yahoo. Coonducerea Yahoo a respins oferta de preluare făcută de Microsoft, în valoare de 40 de miliarde de dolari, pe motiv că preţul ar fi mult prea mic.

Strategia preluării prin mandat este o tehnică prin care Microsoft încearcă să convingă acţionarii Yahoo să schimbe managementul actual cu unul care este favorabil ofertei de preluare. În cazul în care acţionarii sunt de acord şi voteaza prin intermediul mandatelor în acest sens, Microsoft poate câştiga controlul companiei ţintă.

Această măsură va fi mai ieftină pentru Microsoft, decât dacă ar creşte valoarea ofertei de preluare.

Oferta Microsoft făcută companiei Yahoo s-a ridicat cu 62% peste nivelul la care se negociau acţiunile Yahoo până atunci.

Microsoft a spus că preţul stabilit pentru preluare este cel corect. Totuşi, unul dintre acţionarii majoritari ai Yahoo, Bill Miller, a declarat recent că preţul corect s-ar situa în jurul valorii de 40 de dolari pe acţiune, nu de 31, cum a oferit Microsoft.

Un singur dolar în plus pe acţiune ar determina o creştere a costurilor Microsoft cu 1,4 miliarde de dolari, în timp ce salariul ce revine firmei care implementează strategia de preluare prin mandat se situează între 20 şi 30 de milioane de dolari.

Microsoft anunţă că bătălia prin mandate va începe chiar săptămâna aceasta. Termenul limită până la care Microsoft poate avansa lista de manageri pe care acţionarii să o aprobe este 14 martie.

În timp ce Microsoft nu face declaraţii, firma Innisfree M&A Incorporated, specializată în acţiuni corporative, a confirmat că Microsoft a apelat la serviciile acesteia.

Antena3.ro


×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close