Antena 3 CNN High Tech Miliardarul Branson a prezentat aeronava Eve, următorul pas spre turismul spaţial

Miliardarul Branson a prezentat aeronava Eve, următorul pas spre turismul spaţial

Miliardarul Branson a prezentat aeronava Eve, următorul pas spre turismul spaţial
29 Iul 2008   •   15:49

Miliardarul Richard Branson a prezentat, în Statele Unite, o aeronavă care ajuta la transportarea turiştilor în spaţiu. Avionul cu reacţie va zbura la mare altitudine având o navetă ataşată, pe care o va lansa într-un zbor suborbital. Şase pasageri însoţiţi de doi membri ai echipajului vor avea astfel parte de câteva minute de imponderabilitate, dar şi de o privelişte a steleleor şi a curburii planetei.

Peste 250 de persoane au achitat deja câte 200.000 de dolari pentru a se număra printre primii turişti spaţiali. Potrivit miliardarului Branson, călătoria spaţială va avea loc în 18 luni, anunţă BBC News.

Nava prezentată în deşertul Mojave din California a fost numită White Knight Two "Eve" (Eve este numele mamei miliardarului Branson). Din toamnă, aceasta va fi supusă unor teste riguroase.



Naveta mamă, aşa cum mai este ea numită, va avea ataşată de aripă SpaceShipTwo, pe care o va lansa de la altitudinea de 15.200 de metri. După separare, naveta SpaceShipTwo îşi va continua urcarea (cu ajutorul propriei propulsii) până va ajunge la 110 de kilometri de Pământ.



La începutul anului, Richard Branson a dezvăluit, la New York, macheta aparatului orbital care în prezent este construit în proporţie de 70 la sută. Îndrăzneţul miliardar britanic crede că turismul spaţial are un viitor strălucit. El se gândeşte la hoteluri orbitale şi excursii în jurul Lunii sau chiar pe alte planete.

Fotografii: BBC News, Newscientist.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close