Antena 3 CNN High Tech MILIOANE de calculatoare, în pericol. Ce se întâmplă de marţi cu utilizatorii care nu au făcut până acum asta

MILIOANE de calculatoare, în pericol. Ce se întâmplă de marţi cu utilizatorii care nu au făcut până acum asta

MILIOANE de calculatoare, în pericol. Ce se întâmplă de marţi cu utilizatorii care nu au făcut până acum asta
de O.P.    |    08 Apr 2014   •   09:39

Utilizatorii fostului sistem de operare Windows XP al Microsoft vor fi nevoiți începând de marți să se apere singuri împotriva atacurilor cibernetice, relatează AFP.

La 8 aprilie, gigantul american de software va suspenda suportul tehnic și update-urile de securitate pentru calculatoarele care funcționează în continuare cu XP, pentru a se consacra versiunilor mai recente de Windows.

Mai exact, Microsoft va înceta să acopere vulnerabilitățile fostului său sistem de operare pe care hackerii le-ar putea exploata pentru a pătrunde în calculatoarele utilizatorilor, lăsându-i pe aceștia din urmă la mila piraților informatici.

În pofida eforturilor Microsoft de a nu mai promova fostul său sistem de operare vechi de 13 ani, XP continuă să fie folosit de 20-30% din calculatoarele care funcționează cu Windows în întreaga lume, potrivit estimările din sector.

"Acestea pot aparține unor servicii de poliție, bănci, birouri juridice și restaurante", subliniază Christopher Pogue, director al Trustwave, o firmă cu sediul în SUA care ajută companiile să lupte împotriva criminalității cibernetice.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close