Antena 3 CNN High Tech Motor de căutare pentru istorici, lansat în Marea Britanie

Motor de căutare pentru istorici, lansat în Marea Britanie

Motor de căutare pentru istorici, lansat în Marea Britanie
Sursa foto: carte
24 Mar 2010   •   15:03

Istoricii din Marea Britanie vor beneficia de un motor de căutare pe internet creat special pentru ei. Motorul de căutare, numit Connected History, va crea o legătură între baze de date separate, ce pot constitui surse utile pentru istorici, informează BBC News.

"Există mai multe surse digitale create de universităţi şi de agenţi comerciali (...) Ceea ce vrem să facem este să unim aceste surse şi să creăm un spaţiu coerent unde se pot căuta informaţii, pentru a nu fi obligaţi să facem mai multe cercetări decât este nevoie. Vrem să realizăm un fel de Google pentru oamenii de ştiinţă", a declarat Robert Shoemaker, profesor la Universitatea din Sheffield.

Motorul de căutare va indexa materiale din volume digitalizate (ziare, date genealogice, hărţi şi imagini) care datează din perioada 1500-1900. Reprezentanţii a 12 instituţii, printre care Universitatea din Sheffield, Institutul de Cercetare Istorică, Universitatea din Hertfordshire şi King's College din Londra, s-au oferit deja să contribuie cu materiale la acest proiect.

"Intenţionăm să devenim o sursă importantă pentru oamenii care vor să afle informaţii despre istoria Marii Britanii", a mai spus Shoemaker, care a adăugat că prima etapă a proiectului va fi finalizată în martie 2011.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motor de cautare
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close