Antena 3 CNN High Tech Mouse-ul merge la gunoi. Microsoft anunţă era LaserTouch

Mouse-ul merge la gunoi. Microsoft anunţă era LaserTouch

Mouse-ul merge la gunoi. Microsoft anunţă era LaserTouch
26 Mai 2008   •   17:35

Microsoft se concentrează zilele acestea pe construirea unei strategii cu ajutorul căreia să rămână în topul companiilor de IT şi în următorii 10 ani. Experţii de la Microsoft au dat publicităţii câteva dintre proiectele care vor susţine această strategie, în condiţiile în care achiziţia companiei Yahoo, de care multă lume lega dezvoltarea ulterioară a Microsoft, a căzut, cel puţin în parte. Gigantul IT a arătat însă că mai are foarte mulţi aşi în mânecă.

Unul dintre proiectele prezentate de Microsoft a fost sistemul LaserTouch, o platformă multi-touch care, aplicată oricărui ecran l-ar putea transforma în touch-screen. Platforma a fost dezvoltată de specialistul Andy Wilson, care spune că a făcut acest program pentru a ?se distra?, potrivit BBC.

Această platformă foloseşte o serie de lasere, o camera video cu infraroşu şi un display de 2600 de pixeli. Este primul pas către detronarea mouse-ului, LaserTouch mizând pe interacţiunea dintre oameni şi computere prin intermediul mâinilor.

Bill Gates a declarat recent că îşi doreşte ca aproape tot ce atingem să fie tranformat în computere şi că acest tip de ?computere de suprafaţă? vor penetra viaţa individului foarte curând, ?la birou, în casă, în sufragerie?.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close