Antena 3 CNN High Tech Mouse-ul, pe cale de dispariţie, la cea de-a 40-a aniversare

Mouse-ul, pe cale de dispariţie, la cea de-a 40-a aniversare

Mouse-ul, pe cale de dispariţie, la cea de-a 40-a aniversare
30 Noi 2008   •   22:54

În câteva zile, mouse-ul va împlini 40 de ani. Din păcate, s-ar putea să fie una dintre ultimele aniversări pe care le mai apucă micuţul aparat, în condiţiile în care touchscreen-urile vin repede din urmă, informează TheGuardian.
Lumea a făcut cunoştinţă cu mouse-ul pe 9 decembrie 1968 în San Francisco. La aceea vreme, Doug Engelbart şi echipa sa de la Institutul de Cercetare Stanford din California au proiectat un sistem de control pentru computer înghesuit într-o cutiuţă de lemn. ?Credeam că în momentul în care va ieşi în lume, aparatului i se va da un nume mai respectabil.Dar nu a fost să fie.? a declarat Engelbart.
În prezent, simpaticul şi utilul mouse are o competiţie serioasă. Laptopurile, care pot fi folosite fără mouse, devin din ce în ce mai populare. ?Începem să descoperim sisteme tot mai complexe şi mai intuitive de control, iar mouse-ul va fi lăsat în urmă. Cred că va mai fi folosit încă patru sau cinci ani.? a declarat analistul britanic Steve Prentice, de la Gartner Research.
Încă din 1961, părintele mouse-ului Doug Engelbart a început să schiţeze primele modele de mouse. În anii `70, compania Xerox a dezvoltat mouse-ul şi a lansat primul produs comercial. În 1984, Apple a cumpărat brevetul mouse-ului şi apoi dispozitivul a fost preluat apoi în masă pe piaţa PC-urilor şi folosit împreună cu sistemul de operare Microsoft Windows.
Sursă foto: www.guardian.co.uk
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close