Antena 3 CNN High Tech MSI Wind ridică ştacheta la segmentul mini-notebook (FOTO)

MSI Wind ridică ştacheta la segmentul mini-notebook (FOTO)

MSI Wind ridică ştacheta la segmentul mini-notebook <font color=red>(FOTO)</font>
03 Iun 2008   •   12:35

Notebook-ul MSI Wind a atras deja atenţia întregii lumi, prin simplitatea şi graţia designului dar şi prin specificaţiile sale suficiente pentru utilizarea de zi cu zi. Inima laptopului este reprezentată un nou tip de procesor, numit Intel Atom, proiectat special pentru mini-notebook-uri. Nu este la fel de rapid sau de puternic precum celelate procesoare Intel, destinate laptopurilor, dar foloseşte doar o mică parte din energia utilizată de acestea (în jur de 8 waţi, comparativ cu 35 de waţi, la procesoarele obişnuite de laptop).

FOTOGRAFII MSI WIND

Aşadar, procesorul este ideal pentru dispozitivele asemănătoare cu MSI Wind. Procesorul Intel Atom N270 funcţionează la 1,6GHz şi, mulţumită consumului redus de energie, notebook-ul beneficiază de o mai mare autonomie a bateriei. Ecranul Super-TFT de 10 inch este cel mai mare de pe piaţa mini-laptopurilor, şi are o rezoluţie standard de 1024x600 pixeli.

Deocamdată, notebook-ul funcţionează bine cu Windows XP, însă, MSI va pune la punct şi o versiune potrivită pentru Linux, conform unor informaţii apărute în presa de specialitate. Nu s-au făcut compromisuri nici la tastatură, care, ca şi ecranul, este destul de mare, tastele având aproape dimensiuni normale.

Producătorul MSI susţine că bateria are o autonomie care variază între 3 şi 5 ore, în funcţie de mărimea acumulatorului. Notebook-ul cântăreşte doar un kilogram, o greutate foarte bună având în vedere dimensiunea ecranului. Chiar şi cu acumulatorul mai mare, MSI Wind cântăreşte mai puţin decât multe dintre mini pc-urile de pe piaţă.

Dintre specificaţiile tehnice amintim memoria RAM de 1024 MB, şi hard-disk-ul standard (nu SSD), de 80 GB. În ceea ce priveşte conexiunile laptopului, există 3 porturi USB, Ethernet, Wi-Fi şi Bluetooth.

De asemenea, nu trebuie uitat card-reader-ul (cititor de carduri de memorie) şi portul VGA-out, pentru conectarea la un monitor extern. Preţul pentru mini-notebook-ul MSI Wind se situează în jurul valorii de 400 de euro.

Sursa foto: Tweaktown.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close