Antena 3 CNN High Tech MySpace şterge profilurile delincvenţilor sexuali

MySpace şterge profilurile delincvenţilor sexuali

MySpace şterge profilurile delincvenţilor sexuali
25 Iul 2007   •   13:53

Compania MySpace a şters din reţeaua sa 29.000 de conturi aparţinând unor delincvenţi sexuali. Reprezentanţii companiei au declarat, în luna mai, că au şters circa 7.000 de profiluri de utilizatori care aparţineau unor delincvenţi sexuali condamnaţi. ?Explozia epidemiei de profiluri de utilizatori ale unor delincvenţi sexuali pe MySpace - peste 29.000 - a făcut necesară o reacţie?, a declarat Richard Blumenthal, procurorul general al statului american Connecticut. Blumenthal a condus un proiect al autorităţilor statului pentru implementarea unor măsuri suplimentare de protecţie pentru minori în cazul MySpace, cerând chiar introducerea unei opţiuni prin care să fie verificată vârsta reală a utilizatorilor. Vârsta minimă pentru ca utilizatorii să se poată înregistra pe MySpace este de 14 ani.

?Suntem încântaţi că am identificat şi şters conturile delincvenţilor sexuali de pe site-ul nostru şi sperăm că şi alte reţele sociale vor urma acest exemplu?, a declarat Hemanshu Nigam, Chief Security Officer al MySpace. Reţeaua virtuală MySpace este deţinută de News Corporation, care a anunţat că va începe să controleze şi să filtreze membrii site-ului cu ajutorul unei baze de date cu delincvenţi sexuali.

De asemenea, MySpace, care are peste 135 de milioane de membrii în lume, a conceput un soft care identifică delincvenţii cunoscuţi şi le şterge profilul. MySpace susţine nevoia unei lege federale care să permită furnizarea unor informaţii privind identitatea presupuşilor delincvenţi către instituţiile abilitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close