Antena 3 CNN High Tech Naveta Endeavour va fi lansată pe 7 august

Naveta Endeavour va fi lansată pe 7 august

Naveta Endeavour va fi lansată pe 7 august
29 Iun 2007   •   09:27

NASA a schimbat data lansării următoarei misiuni spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru ziua de 7 august, cu 48 de ore mai devreme decât se stabilise iniţial. Noua dată a fost aleasă din cauza calendarului încărcat al lansărilor de la Kennedy Space Center şi Cape Canaveral Air Force Station din luna august. Astfel NASA va lansa o nouă sondă spre Marte la 3 august, iar la 11 august o rachetă portantă Atlas va transporta pe orbita circumterestră un satelit de comunicaţii militare.

Noua misiune spre ISS îi va reveni navetei spaţiale Endeavour care va transporta echipamente pentru extinderea staţiei orbitale, precum şi proviziile pentru echipajul acesteia. Din echipajul lui Endeavour face parte şi profesoara Barbara Morgan, cea care s-a antrenat în calitate de rezervă a profesoarei Christa McAuliffe pentru a participa la misiunea navetei Challenger din 1986, misiune ce s-a încheiat tragic încă de la lansare.

McAuliffe şi ceilalţi şase membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa după ce naveta Challenger a explodat la lansare din cauza unei defecţiuni apărute la una dintre rachetele portante.

Rompres

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close