Antena 3 CNN High Tech Naveta spaţială Soyuz a aterizat la sute de km de locul stabilit iniţial

Naveta spaţială Soyuz a aterizat la sute de km de locul stabilit iniţial

Naveta spaţială Soyuz a aterizat la sute de km de locul stabilit iniţial
19 Apr 2008   •   20:13

Aterizare cu peripeţii pentru naveta spaţială rusească Soyuz. Aceasta a aterizat, în nordul Kazahstanului, la sute de kilometri de locul prevăzut şi cu o întârziere de 20 de minute. Cei trei membrii ai echipajului sunt, însă, în afara oricărui pericol. Echipajul a fost examinat de medici şi va fi trimis la Moscova pentru investigaţii suplimentare.

Soyuz a aterizat la o distanţă de 420 de kilometri faţă de locul stabilit iniţial. La bordul el s-a aflat cosmonautul rus Iuri Malencenko, americanca Peggy Whitson şi prima astronaută sud-coreeană. Cei trei membri ai echipajului au fost destul de zdruncinaţi la aterizare. Echipajul se întorcea de la Staţia Spaţială Internaţională. Cu o întârziere de 20 de minute, reîntoarcerea Soyuz a provocat ceva emoţii în rândul şefilor misiunii. Oficialii ruşi au aşteptat cu sufletul la gură confirmarea din partea astronauţilor că totul este sub control.

Nu este pentru prima dată când naveta rusească se confruntă cu probleme la reîntoarcerea pe Pământ. În octombrie 2007, naveta care îl avea la bord pe primul astronaut din Malaiezia, a aterizat la 200 de kilometri distanţă de locul prevăzut.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close