Antena 3 CNN High Tech Nereguli deosebit de grave la fabricarea iPhone X. Vezi replica Apple

Nereguli deosebit de grave la fabricarea iPhone X. Vezi replica Apple

Nereguli deosebit de grave la fabricarea iPhone X. Vezi replica Apple
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Noi 2017   •   16:49

Principalul furnizor din Asia al grupului american Apple a folosit liceeni care în mod ilegal au lucrat ore suplimentare pentru a asambla noul telefon iPhone X, pe măsură ce Apple se străduieşte să ţină pasul cu cererea pentru cel mai nou produs al său, potrivit unui articol publicat în Financial Times.

Un număr de şase liceeni au declarat pentru cotidianul britanic că în mod obişnuit lucrează 11 ore pe zi pentru a asambla telefoane iPhone X la o uzină din Zhengzhou, China, ceea ce potrivit legislaţiei chineze constitutie ore suplimentare ilegale pentru liceeni care fac practică la o companie. Cei şase liceeni fac parte dintr-un grup de aproximativ 3.000 de liceeni de la Zhengzhou Urban Rail Transit School care în luna septembrie a acestui an au fost trimişi să lucreze la o uzină locală gestionată de furnizorul Apple, firma taiwaneză Hon Hai Precision Industry, cunoscut sub denumirea de Foxconn.

Probleme pentru iPhone X. Defecţiunea care apare brusc atunci când utilizatorii ies afară și se rezolvă atunci când revin în casă

Liceenilor, cu vârsta între 17 şi 19 ani, li s-a spus că practica de trei luni în fabrică este o „experienţă de lucru” necesară pentru a putea absolvi.

„Suntem forţaţi de şcoala noastră să mergem să lucrăm acolo. Munca nu are nimic de-a face cu studiile noastre”, a declarat o liceeană de 18 ani care se pregăteşte pentru a deveni însoţitor de tren şi care susţine că zilnic asamblează până la 1.200 de camere pentru iPhone X.

În replică, Apple şi Foxconn au recunoscut că au descoperit cazuri în care liceeni care sunt incluşi în programele de internship au lucrat ore suplimentare dar au precizat că au luat măsuri pentru a remedia aceste situaţii. În plus, ambele companii susţin că liceeni lucrează pe bază de voluntariat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: iPhone X telefon telefon mobil
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close