Antena 3 CNN High Tech New York Times: Reţeaua Twitter, un mijloc important de strângere şi transmitere a informaţiilor

New York Times: Reţeaua Twitter, un mijloc important de strângere şi transmitere a informaţiilor

New York Times: Reţeaua Twitter, un mijloc important de strângere şi transmitere a informaţiilor
Sursa foto: computer
14 Apr 2009   •   13:38

Importanţa reţelei de socializare pe Internet Twitter începe să fie recunoscută de presa internaţională. După ce CNN a remarcat rolul important pe care Twitter-ul l-a avut în timpul protestelor de la Chişinău, New York Times aminteşte că reţeaua de socializare este un mijloc de susţinere şi de transmitere de informaţii.

Capacitatea reţelei Twitter de a transmite ştiri a început să fie evidenţiată în timpul atacurilor teroriste din Bombay, în luna noiembrie a anului 2008. Câteva luni mai târziu, Twitter-ul a ajutat la transmiterea informaţiilor şi în cazul avionului care a amerizat în râul Hudson. Oamenii ofereau informaţii de la locul acţiunii, chiar înainte de sosirea reporterilor.

Luna trecută, numărul de utilizatori ai reţelei s-a dublat, iar Twitter-ul ocupă acum locul trei în topul celor mai importante reţele de socializare din lume. Potrivit companiei de analiză web Compete, primele două locuri sunt ocupate de Facebook şi MySpace.

Twitter-ul este util şi marilor companii precum Starbucks, Whole Foods şi Dell. Acestea pot vedea ce cred clienţii lor atunci când folosesc un produs, putând să-şi adapteze vânzările în consecinţă.

În cursul acestei săptămâni, un utilizator Twitter a semnalat recatalogarea cărţilor cu teme legate de lesbiene şi homosexuali în cărţi "pentru adulţi" de către librăria online Amazon.com. Astfel, reprezentanţii site-ului au ştiut cum să răspundă acestei probleme.

Tot cu ajutorul Twitter, Dell a rezolvat o problemă legată de tastatura unui nou model de laptop.

La Starbucks, clienţii pot să-şi posteze reclamaţiile sau sugestiile pe Twitter, iar o persoană specializată le monitorizează şi răspunde.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close