Antena 3 CNN High Tech Nicolas Sarkozy a primit un telefon "impenetrabil"

Nicolas Sarkozy a primit un telefon "impenetrabil"

Nicolas Sarkozy a primit un telefon "impenetrabil"
Sursa foto: Teorem
08 Ian 2010   •   13:54

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a primit un super-telefon cu niveluri de criptare "impenetrabile" , comparativ cu aparatele comerciale. Acesta a primit telefonul Teorem, care pare un smartphone obişnuit, în timpul unei vizite la fabrica Thales Communication din Cholet.
Circa 20.000 de asemenea aparate vor fi distribuite preşedintelui şi anturajului său, ca şi miniştri şi consilieri. De asemenea, oficialii militari de top vor folosi aceste telefoane.
Proiectanţii susţin că telefonul "garantează un nivel foarte înalt de securitate," şi are avantajul că poate folosi reţelele comerciale mobile sau liniile securizate fixe.
La puţin timp după alegerea lui Sarkozy în 2007, angajaţii din administraţia prezidenţială şi guvern au primit ordin să nu mai folosească aparate BlackBerry, pe fondul temerilor că ar putea fi spionaţi.
Serviciile de securitate se spune că erau preocupaţi că telefoanele BlackBerry foloseau servere din Marea Britanie şi SUA, care ar fi putut fi interceptate.
Interdicţia a fost doar un succes parţial.
Research In Motion, producătorul canadian al BlackBerry, a declarat că sistemul său de criptare este "cea mai securizată soluţie wireless de date disponibilă", amintind că a fost aprobată pentru transmiterea datelor guvernului american şi NATO.
În ianuarie anul trecut, Obama şi-a convins serviciul de securitate să îl lase să folosească telefonul său BlackBerry, dar doar pentru a păstra legătura cu un anumit grup de prieteni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: smartphone Blackberry Barack Obama
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close