Antena 3 CNN High Tech Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia, în două variante, cu soft Windows

Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia, în două variante, cu soft Windows

Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia, în două variante, cu soft Windows
Sursa foto: Foto: microsoftexclusive.com
05 Sep 2012   •   19:41

Nokia a prezentat miercuri la New York două smartphone-uri Lumia cu sistem de operare Windows Phone, cu care vrea să recâştige din vânzările pierdute în favoarea iPhone şi a telefoanelor cu sistemul Android, informează Bloomberg.
   
Telefonul Lumia 920 are un ecran de 4,5 inci (11 cm) şi o cameră foto de 8,7 megapixeli cu lentile mobile care folosesc soft de stabilizare a imaginii, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, într-o conferinţă de presă la New York.
   
Celălalt model, Lumia 820, are un ecran de 4,3 inci şi o cameră foto de 8 megapixeli, fără soft optic.
   
Ambele telefoane vor fi lansate la vânzare în trimestrul al patrulea al acestui an.
   
Nokia mizează pe parteneriatul cu Microsoft pentru stimularea vânzărilor şi refacerea profitabilităţii companiei, după ce a rămas în urma concurenţilor săi.
   
Producătorul finlandez de telefoane vrea să recâştige clienţi pe piaţa americană, în cadrul eforturilor de relansare pe piaţa mondială.
   
"Astăzi este un pas foarte important şi vor urma şi alţii. Nu există un singur punct de răscruce. Trebuie să reuşim acum şi să trecem la următorul pas", a afirmat marţi Elop într-un interviu.
   
Prezentarea modelelor Lumia conferă Nokia un mic avans, înainte ca doi rivali importanţi să îşi prezinte noile telefoane.
   
Motorola Mobility, divizie a Google, urmează să prezinte în cursul acestei zile, la New York, unul din primele modele de telefoane full-screen în SUA, potrivit unei surse apropiate situaţiei.
   
Apple urmează să facă prezentarea telefonului iPhone 5 pe 12 septembrie.
   

×
Subiecte în articol: Apple iphone Android
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close