Antena 3 CNN High Tech Nokia îşi va echipa telefoanele cu Microsoft Office

Nokia îşi va echipa telefoanele cu Microsoft Office

Nokia îşi va echipa telefoanele cu Microsoft Office
Sursa foto: Foto: www.intactnews.ro
12 Aug 2009   •   11:43

Microsoft şi Nokia încheie un parteneriat, miercuri, pentru echiparea telefoanelor mobile Nokia cu soft-ul Microsoft Office, informează The New York Times. Alianţa este un pas pragmatic făcut de ambele companii, fiecare dintre ele încercând să ţină astfel piept concurenţei din ce în ce mai puternice. De asemenea, consumatorii îşi folosesc din ce în ce mai des telefoanele mobile intelignte pentru acţiuni întreprinse în trecut doar cu ajutorul computerului.

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, se bate pe piaţa telefoanelor inteligente cu rivali precum iPhone-ul celor de la Apple, şi cu BlackBerry ? produs de Research in Motion. Competiţia este şi mai mare acum, după apariţia telefoanelor ce utilizează platforma Android, dezvoltată de Google.

Nokia şi Microsoft au fost, până acum, rivali în privinţa sistemelor de operare pentru telefoanele mobile. Nokia a adoptat SO-ul Symbian şi a evitat Windows Mobile. Potrivit sursei citate, alianţa Microsoft - Nokia se va rezuma pentru moment doar la Office.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close