Antena 3 CNN High Tech Noua ţintă a hackerilor: supermarketurile cu sistem self-service

Noua ţintă a hackerilor: supermarketurile cu sistem self-service

Noua ţintă a hackerilor: supermarketurile cu sistem self-service
01 Sep 2008   •   21:28

Jacques Erasmus este un fost hacker care lucrează în prezent pentru firma de securitate Prevx. Într-un interviu BBC el explică ce metode folosesc cei care fraudează într-un fel sau altul sistemele de securitate. El citează mesajele postate de utilizatori pe un forum frecventat de hackeri. Investigaţia condusă de BBC a dezvăluit un plan prin care se plănuia furtul din conturile clienţilor americani folosind un banal sistem de plată. Discuţiile pe site-ul unde se întâlneau specialiştii în fraude bancare erau purtate în jurul băncilor cel mai uşor de păcălit. Aceştia susţineau că au detaliile necesare clonării cardurilor de la un grup de hackeri americani care erau în posesia informaţiilor transferate prin intermediul liniilor telefonice între bănci şi bancomate.

Hackerii plănuiau să copieze detaliile cărţilor de credit valide pe cărţi de credit false ce urmau a fi folosite în magazinele britanice. Forumul era plin de întrebări referitoare la lanţurile de magazine Asda şi Tesco, deoarece acestea permit clienţilor sistemul de self-service. Aceste magazine sunt preferate de hoţi deoarece evită contactul direct cu personalul magazinului care ar putea sesiza faptul că se folosesc cărţi de credit false.

Toate informaţiile obţinute de BBC au fost transmise Serviciului de Combatere a Criminalităţii divizia Fraude Bancare. Andrew Moloney, specialist în securitatea datelor, este de părere că internetul este o piaţă mondială. ?Nu este dificil să obţii detaliile unui card emis de o ţară şi să-l foloseşti în alta. Pentru acest tip de oameni este doar o operaţiune de rutină.?

În posesia cardurilor false şi vizând supermarketurile cu securitate redusă, hoţii ar putea câştiga între 5000 şi 8000 de lire pe zi.

Puteţi citi întregul articol aici.

Sursa foto: bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close