Noul logo al Google, o palmă peste obrazul autorităţilor ruse? "Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea să facă sport, fără discriminări de orice fel"

de D.D.    |    07 Feb 2014   •   12:24
Noul logo al Google, o palmă peste obrazul autorităţilor ruse? "Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea să facă sport, fără discriminări de orice fel" Foto: Google

Google marchează deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci printr-un logo special, care prezintă şase imagini stilizate ale unor sporturi de iarnă, probe ale acestui eveniment sportiv.

Potrivit Sky News, noul logo al Google conţine culorile reprezentative pentru comunitatea gay, făcând astfel aluzie la discriminarea homosexualilor de către autorităţile ruse.

Noul logo al Google este însoţit de un citat din Carta Jocurilor Olimpice care, la rândul său, aduce în prim plan problema discriminării. "Practicarea sportului este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea să facă sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului”.

O lege care pedepseşte „propaganda” homosexuală în faţa minorilor cu amenzi şi închisoare a fost promulgată în iunie anul trecut de Vladimir Putin. Legea a determinat critici vehemente şi apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice de la Soci, în special în Occident.

Cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă are loc în oraşul Soci, Rusia, în perioada 7 - 23 februarie. Vor fi organizate 98 de probe sportive, în cadrul a 15 sporturi.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, de la ora 18.14, pe Stadionul Fişt, informează Mediafax.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

SUA refuză să accepte discriminarea. Gestul pe care Obama l-a făcut pentru comunitatea gay

x close