Antena 3 CNN High Tech Noul Samsung Galaxy Note va fi prezentat la Berlin, grăbit de procesul pierdut cu Apple

Noul Samsung Galaxy Note va fi prezentat la Berlin, grăbit de procesul pierdut cu Apple

Noul Samsung Galaxy Note va fi prezentat la Berlin, grăbit de procesul pierdut cu Apple
de N.B.    |    29 Aug 2012   •   12:03

Samsung Electronics va prezenta miercuri cea de-a doua generaţie a neaşteptat de popularului Samsung Galaxy Note, telefonul-tabletă, la salonul de electronice de la Berlin. Sud-coreenii au decis să prezinte produsul ca urmare a presiunilor apărute după verdictul nefavorabil dat de un tribunal american în procesul de patente intentat de compania Apple, relatează Reuters.

Vineri, un juriu federal din Statele Unite a dat dreptate companiei Apple, care a acuzat Samung că a copiat elemente importante a iPhone-ului şi a decis stabilirea unei despăgubiri de 1,05 miliarde de dolari. Apple încearcă acum să obţină interzicerea vânzării mai multor telefoane din portofoliul Samsung.

"Telefableta" Galaxy Note, lansată în luna octombrie a anului trecut, a devenit cel mai popular produs al companiei sud-coreene după gama Galaxy S, bucurându-se de un succes neaşteptat, şi, mai important, nu se află pe lista produselor care ar putea fi scoase de la vânzare în urma acţiunii în judecată a companiei Apple.

Noua versiune de Note va fi mai subţire, va avea un ecran mai mare (5,5 inch), va avea un procesor quad-core, ultima versiune de sistem de operare Android (Jellybean) şi funcţii îmbunătăţite de scriere cu ajutorul creionului special.

Noul Galaxy Note vine la doar trei luni după lansarea lui Galaxy S III, care a vândut deja 10 milioane de bucăţi, şi la mai puţin de un an de la introducerea pe piaţă a conceptului Note, care s-a vândut în 10 milioane de exemplare în nouă luni.

Prin Note, Samsung încearcă să îşi diferenţieze produsele de iPhone, lucrând şi la introducerea telefonelor cu ecrane flexibile şi la cimentarea poziţiei de lider mondial pe piaţa telefoanelor inteligente, cotată la peste 200 de miliarde de dolari la nivel global.

×
Subiecte în articol: Apple iphone
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close