Antena 3 CNN High Tech Noul sistem de operare Microsoft, Windows 7, va avea interfaţă multi-touch

Noul sistem de operare Microsoft, Windows 7, va avea interfaţă multi-touch

Noul sistem de operare Microsoft, Windows 7, va avea interfaţă multi-touch
28 Mai 2008   •   15:31

Microsoft a dat publicităţii amănunte despre cel mai nou sistem de operare, Windows 7, care va fi lansat în 2009. Noul sistem va veni cu câteva inovaţii, printre care folosirea tehnologiei multi-touch, ca alternativă la mouse. Astfel, Windows 7 va avea o interfaţă sensibilă la atingere, care va permite utilizatorilor să maărescă sau să micşoreze pozele cu degetele, să urmărească rute pe hărţi, să deseneze sau să cânte la pian.

?Felul în car interacţionezi cu sistemul va fi schimbat complet? a declarat preşedintele companiei, Bill Gates, adăugând că Windows 7 va încorpora noi forme de comunicare şi interacţiune. ?Astăzi, aproape toată interacţiunea se bazează pe tastatură şi mouse. În următorii ani, rolul vocii, al vederii, al atingerii va fi imens.? a mai spus Gates.

Oficialii Microsoft speră ca Windows 7 să fie mai bine primit decât ultimul sistem de operare, lansat anul trecut, Windows Vista, care nu s-a bucurat de foarte mult succes şi a avut de rezolvat multe probleme tehnice. În ciuda problemelor însă, surse din cadrul companiei afirmă că Microsoft a vândut peste 150 de milioane de licenţe pentru Vista.

În iulie, Bill Gates se va retrage din funcţia de preşedinte al companiei, el rămânând numai membru în consiliul de administraţie al Microsoft, informează BBC. Gates a declarat că îşi va dedica timpul acţiunilor de caritate iniţiate de fundaţia Bill and Melinda Gates, dar că va rămâne conectat la activităţile Microsoft, implicându-se în continuare în cercetarea pentru îmbunătăţirea produselor acesteia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close