Novatel MiFi 2200, primul ?hot spot? portabil, de mărimea unui credit card (VIDEO)

10 Mai 2009   •   19:50
Novatel MiFi 2200, primul ?hot spot? portabil, de mărimea unui credit card (VIDEO) router wireless portabil
Zilele în care, pentru a folosi internetul dacă nu erai acasă, trebuia să cauţi un netcafe, sunt pe terminate. Modemurile portabile sunt acum la îndemâna unui număr mare de utilizatori de internet. Americanii de la Verizon şi Novatel propun însă un gadget şi mai avansat, care permite utilizatorilor să aibă propria reţea wireless, ca ?o umbrelă wi-fi? personală sau un ?hot spot portabil?, anunţă New York Times.

Este vorba despre routerul 3G portabil Novatel MiFi 2200, care va fi disponibil în SUA, cu un abonament de internet de la Verizon, începând cu jumătatea lui mai. Cu ajutorul acestui router, cam de mărimea unei cărţi de credit, posesorul beneficiază de propria reţea wi-fi, parolată, ce poate fi folosită de până la cinci persoane.

Principiul este simplu. Routerul primeşte semnalul asemeni modemurilor portabile, şi îl redistribuie într-o mini reţea wireless, cu o acoperire de aproxmativ 9 metri. Parola reţelei este înscrisă pe spatele routerului, dar poate fi schimbată din meniul acestuia.

Bateria routerului este reîncărcabilă, are o autonomie de 40 de ore în stand-by şi 4 ore de funcţionare. Una din funcţiile utile ale routerului este intrarea în sleep mode, după aproximativ 30 de minute în care nu este folosit, pentru a economisi bateria. Când se află în sleep mode, reţeaua wi-fi nu este disponibilă. Când se află la încărcat,însă, routerul funcţionează în continuare, furnizând semnal la internet.

Novatel MiFi poate fi astfel folosit atât de posesorii de notebook-uri, iPhone sau iPod Touch. Routerul, ţinut în buzunar, în geantă sau pe birou, emite un semnal puternic, care poate fi folosit de cinci persoane.

Preţul unui Novatel MiFi 2200 va începe de la 100 de dolari, cu contract pe doi ani cu furnizorul de internet.Antena3.ro

x close