Antena 3 CNN High Tech Numărul de mesaje spam a scăzut cu două treimi după închiderea unui serviciu de web-hosting

Numărul de mesaje spam a scăzut cu două treimi după închiderea unui serviciu de web-hosting

Numărul de mesaje spam a scăzut cu două treimi după închiderea unui serviciu de web-hosting
19 Noi 2008   •   20:51

Numărul de spam-uri trimise utilizatorilor de computere din întreaga lume a scăzut cu aproape două treimi după ce a fost închisă o companie americană, despre care se crede că avea legături cu unele dintre cele mai mari grupări care trimit astfel de mesaje, anunţă Timesonline.co.uk.
Experţii spun că numărul de spam-uri s-a diminuat considerabil în această săptămână, după ce compania californiană McColo Corp, responsabilă de trimiterea unei mari părţi a mesajelor spam din lume, a fost închisă. Un studiu a relevat faptul că, în ciuda faptului că doar unul din 12,5 milioane de mesaje spam primeşte răspuns, cei care trimit astfel de mesaje au totuşi un profit consistent.
Şi asta pentru că mai mult de 100de miliarde de mesaje nesolicitate sunt trimise zilnic, marea majoritate de către mai puţin de 200 de spammeri. Aceasta a fost considerată o victorie importantă împotriva celor care trimit mesaje spam. Specialişti în securitate au adunat dovezi ale activităţilor de spamming efectuate prin intermediul McColo, pentru ca, săptămâna trecută, providerii de internet ai companiei americane fiind convinşi să elimine serviciul de web-hosting.
Nu se ştie dacă McColo a fost acuzată de vreo infracţiune, FBI-ul declarând că nu comentează pe marginea subiectului. Reprezentanţii companiei americane nu au putut fi contactaţi iar site-ul web al McColo nu mai funcţionează.
Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close