Antena 3 CNN High Tech NVIDIA GeForce GTX 480 - cea mai performantă unitate de procesare vizuală "consumer?, vine în România (VIDEO)

NVIDIA GeForce GTX 480 - cea mai performantă unitate de procesare vizuală "consumer?, vine în România (VIDEO)

NVIDIA GeForce GTX 480 - cea mai performantă unitate de procesare vizuală "consumer?, vine în România (VIDEO)
15 Apr 2010   •   13:49
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // NVIDIA Corporation a adus joi la Bucureşti cea mai nouă serie de unităţi de procesare vizuală ?consumer? Fermi, cu suport pentru 3D Vision Surround, PhysX,?Ray-Tracing? interactiv.

NVIDIA GeForce GTX 480 este cea mai puternică unitate de procesare vizuală cu un singur nucleu din portofoliul companiei, şi face parte din noua serie de unităţi Fermi, alături de GeForce GTX 470. GTX 480 costă 2.400 de lei, iar preţul lui GTX 470 porneşte de la 1.700 de lei.


GeForce GTX 480

Este cea mai performantă dintre unităţile de procesare vizuală "consumer?, potrivit reprezentanţilor NVIDIA prezenţi la Bucureşti. Ea a fost concepută pentru a oferi cele mai bune performanţe în teselare pentru platforma de dezvoltare Microsoft DirectX 11. Teselarea le permite dezvoltatorilor de jocuri să beneficieze de capacitatea unităţii de procesare vizuală GeForce GTX 480 de a creşte complexitatea geometrică a modelelor şi a personajelor, creând astfel medii de gaming mult mai realiste şi mai fascinante.



?România este una dintre primele ţări la nivel mondial în care am demonstrat tehnologia 3D Vision, la finele anului 2008. Suntem convinşi ca noua tehnologie 3D Surround îi va impresiona chiar şi pe cei mai exigenţi utilizatori de grafică din România,? a declarat Luciano Alibrandi, Director of Public Relations EMEAI NVIDIA Corporation.



Alături de GeForce GTX 480, NVIDIA a lansat şi GeForce GTX 470, primele modele din seria de unităţi de procesare vizuală ? Fermi. Unităţile vor fi disponibile începând cu data de 19 aprilie în reţeaua integratorilor şi partenerilor NVIDIA din România, printre care se numără eMAG, IT Direct, PC Coolers, PC Garage, RHS.

?Suntem încrezători în succesul seriei noi de unităţi de procesare vizuală NVIDIA Fermi pe piaţa din România datorită particularităţii comunităţii locale de gaming, între care se numără unii dintre cei mai împătimiţi şi mai experimentaţi utilizatori la nivel mondial. De aceea vom încerca să ne apropiem cât mai mult de aceştia prin intermediul partenerilor noştri,? a declarat Thomas Mertens, Sales Director Central Europe în cadrul NVIDIA Corporation.


Ce oferă GeForce GTX 480 şi GTX 470

Unităţile de procesare GeForce GTX 480 şi GTX 470 oferă o serie de funcţii de gaming în premieră pentru PC, incluzând suport în timp real pentru randarea prin urmărirea razelor (ray tracing) şi sistemul NVIDIA 3D Vision Surround pentru o experienţă 3D cu adevărat imersivă.



Principalele caracteristici ale unităţi NVIDIA GeForce GTX 480:

Performanţa. Gamerii îşi doresc cea mai rapidă unitate de procesare vizuală de pe piaţă, iar GeForce GTX 480 stabileşte noi standarde în acest sens, oferind performanţe la rezoluţie maximă, chiar şi în cele mai noi titluri DirectX 11.

Potrivit testelor NVIDIA, în medie, GeForce GTX 480 este cu 27 la sută mai rapidă decât oricare altă unitate de pe piaţă în cele mai noi aplicaţii DX11 (în medie, cu 26,7% mai rapidă în aplicaţii DX11: Stalker CoP, Battleforge, Unigine Heaven, Dirt 2, Alien vs. Predator, Battlefield Bad Company 2, şi Metro 2033, la o rezoluţie de 19x12, 4xAA/16xAF.).

La o rezoluţie de 19x12 4xAA/16xAF, GTX 480 este cu 61 de procente mai rapidă în Metro 2033, cu 89 de procente mai rapidă în Unigine Heaven v2, şi cu 29 de procente mai rapidă în Battleforge decât următoarea unitate competitivă, susţin reprezentanţii companiei, care au venit la Bucureşti.

Noul motor de procesare geometrică NVIDIA PolyMorph, dezvoltat pentru teselare în DirectX 11, permite reproducerea detaliilor reale ale personajelor. În plus, facilitează procesul de anti-aliasing 32x pentru o calitate vizuală mai bună.

GTX 480 este, conform surselor citate, prima unitate de procesare vizuală ?consumer? care foloseşte urmărirea interactivă a razelor.




Flexibilitate 3D. Noua tehnologie NVIDIA 3D Vision Surround extinde vizualizarea stereoscopică 3D pe trei monitoare.
Alături de ochelarii activi NVIDIA 3D Vision, tehnologia 3D Vision Surround le oferă utilizatorilor senzaţia că se află în mijlocul acţiunii.

Capabilă de a randa mai mult de 746M pixeli/secundă la rezoluţie HD 1080p, oferă o experienţă de gaming 5760x1080. Aplicaţiile NVIDIA convertesc mai mult de 400 de jocuri în formatul stereoscopic 3D, fără a necesita patch-uri suplimentare.

Pot fi vizualizate filme Blu-ray 3D, fotografii 3D, sau emise conţinuturi 3D pe internet.




Efecte fizice complexe. Performanţele sunt, conform producătorului, de două ori mai bune prin Tehnologia NVIDIA PhysX decât cele obţinute de generaţia precedentă de unităţi de procesare vizuală pentru efecte dinamice de joc precum turbulenţe, mişcarea fluidelor sau fum.

NVIDIA GigaThreadTM facilitează comutarea de până la 10 ori mai rapidă între procesarea grafică şi procesarea efectelor de fizică, permiţând randarea efectelor compleze în timp real.




Platforma deschisă. Ultima generaţie de arhitectură CUDA permite rularea aplicaţiilor multimedia intesive

Cea mai deschisă platformă de procesare, cu suport API şi un limbaj complet, inclusiv CUDA C/C++, DirectCompute, OpenCL, Java, Python, şi Fortran pentru compatibilitate extinsă cu aplicaţiile accelerate pe GPU.
Suport complet pentru rularea pe GPU în Microsoft Windows 7.




Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close