Antena 3 High Tech O aplicație de resuscitare pentru dispozitive la purtător, câștigătoarea ediției a doua a hackathon-ului Techsylvania

O aplicație de resuscitare pentru dispozitive la purtător, câștigătoarea ediției a doua a hackathon-ului Techsylvania

29 Iun 2015   •   10:31
O aplicație de resuscitare pentru dispozitive la purtător, câștigătoarea ediției a doua a hackathon-ului Techsylvania

Între 6-9 Iunie, Cluj-Napoca a fost gazda celei de-a doua ediții a celui mai mare eveniment internațional de tehnologie și inovație din regiune care s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților. În cele 4 zile, Techsylvania a strâns peste 40 de speakeri internaționali și locali, 700 de participanți la conferință și peste 130 de înscriși la hackathon, aceștia din urmă fiind divizați în 25 de echipe concurente.

Cele 4 zile ale evenimentului au fost împărțite între maratonul de programare pe dispozitive la purtător ce a avut loc în intervalul 6-7 Iunie și conferința care s-a desfășurat în zilele de 8 și 9 Iunie.

A doua ediție a hackathon-ului Techsylvania, moderat de același Dan Romescu, CEO al Augumented Citizen, s-a bucurat de participarea a peste 130 de dezvoltatori care au format 25 de echipe. Timp de 24 de ore, participanții au programat pe diverse dispozitive la purtător, printre care Misfit, Moto 360, Pebble, Jawbone UP, mini dronele Parrot, Oculus Rift DevKit 2, The Eyetribe Tracker, Sphero, Onyx Beacons, Leap Motion, Google Glass, platforma Metawear alături de Apple Watch și primul smartwatch românesc, Vector Watch.
Una dintre echipe și-a ales Apple Watch ca principal dispozitiv, fiind astfel primii dezvoltatori români care au creat o aplicație pentru acest nou dispozitiv. Echipa ”Smartcar” a dezvoltat o aplicație pentru ceasul inteligent care să comunice cu mașina, aceasta trimițând notificări în timp real pe ceasul șoferului, în cazul în care acesta nu este atent la drum, depășește viteza regulamentară sau pentru situațiile în care mașina trebuie încuiată/descuiată sau pornită automat.

Vector Watch, în schimb, a fost ales de echipa ”Shockwave” care a folosit dispozitivul pentru a trimite cărți de vizită digitale între 2 purtători ai acestui dispozitiv, pe baza mișcărilor mâinilor în timpul unei prime întâlniri. Posesorii acestui tip de ceas inteligent se vor putea bucura astfel de menținerea contactelor nou create doar într-o aplicație, sincronizarea fiind efectuată doar cu ajutorul giroscopului și accelerometrului din ceas. Această idee a și fost una dintre câștigătoarele unui premiu special oferit de reprezentanții Vector la eveniment.

Reprezentanții Seed for Tech au premiat echipa "Rift", care a îmbinat Oculus Rift și Leap Motion pentru a crea un mediu 3D pentru programare, eliminând astfel tastatura pentru această operațiune, și folosind mișcările mâinilor într-un mediu tridimensional înlocuind introducerea clasică a datelor.

Echipa “Arobs”, ocupanta locului I și câștigătoarea premiului special Garmin, a dezvoltat o aplicație de prim ajutor funcțională cu sistemele de operare Android pe mai multe tipuri de ceasuri inteligente. Practic, ceasurile îți indică în funcție de tipul programului ales, numărul de repetări, vibrează cu diferite intensități la începutul și încheierea programului, și sună automat la numărul de urgență, apoi comută telefonul pe difuzor pentru a putea comunica cu un asistent medical. Pe lângă aceste premii, membrii echipei au primit dispozitive din partea Parrot, Pebble, Leap Motion, Bitdefender, Metawear, dar și participarea la programul de pre-accelerare pentru startup-uri al Young Leaders Club, 10 ore de mentorat alături de CEO ai Pitech Plus și Rodeapps, participarea la Shift Split dar și la Startup Istanbul unde își vor prezenta ideea de la Techsylvania și 3 luni gratuite de gazdurie oferite de ClujHub.

Locul 2 a fost câștigat de echipa “Race Evolution” care a creat o aplicație de ceasuri inteligente care transmite date despre alți concurenți în timp real către participanții unei curse și locul 3 și premiul Braintree by Paypal a revenit echipei "!AFK", care a dezvoltat o interfață ce simulează un mixer audio și care poate fi controlată doar folosind Leap Motion.

Prima zi a conferinței, 8 iunie, a fost deschisă de o dezbatere despre tendințele viitoare în domeniul securității pe internet între Florin Talpeș - CEO Bitdefender, împreună cu Philipp Kandal - General Manager Europa pentru Telenav și Chairman Techsylvania si a continuat cu Radu Georgescu - Partener Fondator GECAD care a vorbit despre drumul de succes din România până in Silicon Valley. Au urmat reprezentați din partea Paypal - Cristiano Betta, Booking.com - Cristopher Osborne, Techstars - Jon Bradford, dar și alți antreprenori români ( Călin Văduva - Fortech, Bogdan Herea - Pitech Plus) care au dezbatut despre viitorul domeniului IT local într-un panel alături de acelasi Philipp Kandal. Tot în prima zi a conferinței au mai urcat pe scena Techsylvania numeroși investitori străini (Venture Capitalists) printre care Jon Soberg și Mick Hagen care au abordat diverse perspective din domeniul finanțării unui startup.

9 Iunie, a doua zi a conferinței a fost deschisă de discuția dintre Anda Gânscă - CEO Knotch, recent nominalizată în prestigioasa listă INC ”30 under 30”, cu Gentry Underwood - fondator Mailbox despre dezvoltarea produselor mulate pentru comportamentul uman. A urmat o discuție despre media între Steffi Czerny - CEO DLD Media și Philipp Kandal.
Pe scenă au mai urcat Jambu Palaniappan - Director Regional al Uber care a vorbit despre viitorul acestei platforme și impactul ei în viața consumatorilor, Flaviu Simihaian - CEO al iMedicare (partenerul principal al ediției a doua a Techsylvania) alături de Florin Grosu - CEO Traderion, Marius Jumolea - CEO Connatix, Bogdan Oros - CEO Onyx Beacon și Levente Szabo - CEO MimeChat care au discutat despre modul de a gândi al antreprenorilor locali.

Anda s-a reîntors pe scenă pentru o nouă discuție, de data aceasta împreună cu fondatorul Words with Friends - David Bettner, și apoi a revenit pentru ultima oara pentru a spune povestea Knotch, propriul ei startup. Tot în a doua zi au mai vorbit, Manfred Fu - GM China din partea Telenav, Frank Meehan despre oportunități globale pentru startup-uri, Flaviu Simihaian - pentru a spune povestea de succes din spatele sponsorului principal al Techsylvania 2015, iMedicare, iar în finalul conferinței a avut loc o discuție pe tema dezvoltării produsului propriu între Charmaine Li - Senior Editor al Tech.eu și Andrei Dunca - fondator LiveRail, companie cumpărată de Facebook

Evenimentul s-a încheiat cu After party-ul oficial Techsylvania, găzduit în acest an de clubul Diesel din Cluj - Napoca.

Desfășurarea întregului eveniment Techsylvania în cele 4 zile s-a orientat în jurul etapelor evoluției unui startup, astfel că primele 2 zile au fost dedicate exclusiv maratonului de programare, iar celelalte 2 zile - de conferință - au cuprins 3 teme mari care se regăsesc în procesul de creare a unei companii de tehnologie: Code - îmbunătățirea și actualizarea secvențelor de date pentru a crea un produs mai bun, Product - dezvoltarea de produse pentru consumatori și modalități de scalare, Funding - oportunități de finanțare locale dar și globale, precum și exemple de antreprenori de succes.

“Techsylvania” are ca scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România drept centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale. Acesta oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de parteneriate, găsirii de finanțări sau obținerii de mentorat din partea experților, cât și a promovării unor idei tehnice revoluționare din rândul programatorilor români.

“Techsylvania” este un proiect organizat in 2015 cu sprijinul partenerilor: iMedicare (partener principal), Accenture, Fortech, Red to Blue, Telenav, GetYourGuide, Paypal, Laurențiu, Laurențiu și asociații, Garmin, Creatix Media, Squirrly, Eloquentix, 3Pillar Global, Transylgamia, Yopeso, Imprezzio, SDL, Parrot, Greppy Systems, Rondo, Lohika, Life is Hard, Pitech+Plus, Macadamian, Avangate, Pentalog, Halcyon Mobile și Learning Connexions.

Sustinem si ne sustin: Pebble, Leap Motion, The Eye Tribe, Mbient Lab, Halo, Morphoza, Cluj Hub, Office Caffe, Cluj Cowork, Zizin, Opera Plaza, Topi, Ejobs, Capital, Libertatea, Evz.ro, Kiss FM, Forbes, Cee-startups.com, Cariere, Intact Media Group, Business Live, Business24, Agerpres, Softlead, Comunicatedepresa.ro, Newtrend.bg, Cluj Napoca 2015, Ctr+d, B365.ro, Digjitale, Evenimente Biz, Startups.ro, Cluj Life, Softbinator, Today Software Magazine, Buna ziua Cluj, The Deal, Cluj City App, Stiri-economice.ro, Agora, Kooperativa, Gadget-talk.ro, Inventures, Revista Bulevard, The hack, Comunitatea oamenilor de afaceri de limba germana din Transilvania de Nord, Romanian Startups, LSRS, Agileworks, JCI Cluj, AFA Cluj, Inventeaza.ro, Business Ladies Club, Aiesec, Anis, Omnipass, Zelist, BusinessWoman, Femei in afaceri, Startup Weekend Iasi, Launchub, Startup Weekend Cluj, Mures Startup Weekend, Spherik Accelerator, Startup Weekend Romania, Big Data Romania, Step Conference, The Hack, Arctic15, Podim, Business Days, RTC, Valentinvesa.ro, Andreiaronet.ro, Ciulea.ro, Blogdetehnologie.ro, Stefanblog.ro.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close